UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2021-02-23 17:44

Labdarúgás: az U19-es Európa-bajnokságokat is törölték

Az U17-es labdarúgó Európa-bajnokságok elhalasztása után az UEFA úgy határozott, hogy az U19-es fiúk és lányok kontinensviadalára sem kerül sor 2021-ben.

Az Európa Labdarúgó-szövetség (UEFA) a Twitter-oldalán jelentette be, hogy a koronavírus-járvány miatt 2021-ben sem rendezik meg az U19-es fiú és leány Európa-bajnokságot.

Az idén sem talál gazdára a trófea Forrás: uefa.com
Az idén sem talál gazdára a trófea Forrás: uefa.com
„Az UEFA végrehajtó-bizottsága keddi ülésén úgy döntött, hogy törli a 2021-es, U19-es korosztály számára kiírt fiú és leány Európa-bajnokságot a koronavírus-járvány és annak a rendezésre gyakorolt nehézségei miatt” – idézi a szervezet hivatalos Twitter-csatornáján megjelent közleményét az NSO. A fiúk tornáját Románia, a lányok viadalát Fehéroroszország rendezte volna, mindkét eseményre nyolc csapat volt hivatalos. Az U19-es fiúválogatott a norvégokkal, az izlandiakkal és az andorraiakkal küzdött volna egy selejtezőcsoportban a kijutásért, a lányok Skócia, Montenegró és Észtország fiataljaival vívtak volna párharcot. Az UEFA honlapján további indoklásként megjelent, hogy igen nehéz lett volna a rendező országok által a pandémia miatt hozott utazási korlátozások mellett a tornák hatékony lebonyolítása. Emellett azt is kiemelték, hogy nagyon sajnálják, hogy elmarad mindkét nem korosztályos Európa-bajnoksága, ám a jelenlegi helyzetben a fiatal sportolók biztonsága a legfontosabb szempont. Az idei U17-es Eb-k elhalasztásáról már korábban döntött a szervezet. További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.