UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2021-02-25 19:31

Álomból lett valóság a váci Dunakanyar Kézilabda Akadémia

Négy évvel ezelőtt, 2017-ben indult el a Dunakanyar Kézilabda Akadémia, amelynek impozáns, váci létesítménye két esztendővel később készült el. Már most is sikersztori a nevelőműhely története; a szakmai igazgatót, Németh Andrást kérdeztük.

A korábbi női szövetségi kapitány, jelenleg a Váci NKSE és Dunakanyar Kézilabda Akadémia szakmai igazgatójaként dolgozó Németh András szerint ritka, hogy az ember álmodik valamit, és megéri annak valóra válását is. Ez neki és a váci szakvezetésnek megadatott, idilli környezetben, gyönyörű létesítményt kapott 2019-ben a Pest megyei utánpótlás-nevelőműhely, amelyet azóta is büszkén használnak a fiatalok.

Németh András időnként edzést is vezényel a Dunakanyar-akadémia fiataljainak Fotó: Bruckner Vince
Németh András időnként edzést is vezényel a Dunakanyar-akadémia fiataljainak Fotó: Bruckner Vince
„A serdülő harmadosztályból indultunk a legelső csapatunkkal, utána szépen fokozatosan jöttünk fölfelé – emlékezett vissza az Utánpótlássportnak Németh András. – Nyertünk bajnokságokat, mostanra ott tartunk, hogy az ifjúsági első és másodosztályban, a serdülő élvonalban és a felnőtt NB II-ben szerepel csapatunk, szerencsére általában az élmezőnybe tartozunk. Ráadásul tényleg egy olyan létesítményünk van, amelyben élmény dolgozni, edzeni, mindannyian nagyon értékeljük, és azt gondolom, valóságos ékköve Vác városának.” Jelenleg hatvan 14 és 18 év közötti lánnyal foglalkoznak az akadémián, akiknek átlagosan heti hét edzés vezényelnek. Mára nem is lehet kérdés, hogy a térség és az egész ország meghatározó nevelőműhelyévé vált a DKA.
Forrás: dunakezi.hu
Forrás: dunakezi.hu
„Alapvetően Borsod, Heves, Nógrád megyét, valamint Pest megye északi részét céloznánk meg, és természetesen már vannak bőven játékosaink ezekről a területekről, viszont egyelőre nem tudják kizárólagosan megtölteni a csapatainkat. Ezért az ország minden pontjáról érkeznek fiatalok a toborzóinkra, és kiválasztjuk a legjobbakat.” A Vác felnőtt NB I-es együttesében már évek óta rendre lehetőséget kapnak az ígéretes fiatalok, Németh szerint e tekintetben nem lesz változás a jövőben sem. Már csak azért sem, mert ha igazak a hírek, a nyártól a korábbi szövetségi kapitány veszi át az élvonalbeli alakulat irányítását. „Továbbra is stabil lábakon áll az utánpótlásunk, és biztos vagyok benne, hogy rövid időn belül teljesen fel tudjuk tölteni saját utánpótlásból a felnőttcsapatot, nagyon sok olyan gyereket az akadémia soraiban, akinek esélye van oda elérni.” További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.