UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2021-02-26 18:58

Kézilabda: a NEKA és az FTC juniorcsapata is az élen áll a férfi NB I/B-ben

A Nyugati csoportban a balatonboglári NEKA, keleten a Ferencváros korosztályos csapata vezeti a férfi másodosztály, az NB I/B tabelláját. A feljutásra azonban csak az előbbi gárdának van esélye.

Már megszokott, hogy a meghatározó nevelőműhelyek korosztályos együttesei a felnőtt másodosztályban, azaz NB I/B-ben is szerepelnek. Sőt a mostani évadban már Boglári Akadémia-SZISE néven lényegében a NEKA juniorjai játszanak az élvonalban. Az eddigi szereplést elnézve pedig az sem kizárt, hogy a következő évadban már egynél több csikócsapat indul a legjobbak között.

A NEKA juniorcsapata és Dely Márton (fehérben) eddig hibátlanul menetel az NB I/B Nyugati csoportjában Fotó: Tompos Gábor/NEKA
A NEKA juniorcsapata és Dely Márton (fehérben) eddig hibátlanul menetel az NB I/B Nyugati csoportjában Fotó: Tompos Gábor/NEKA
Ugyanis a férfiak mezőnyében pillanatnyilag mindkét csoportban utánpótlásegyüttes vezet. Nyugaton a NEKA mind a kilenc eddigi mérkőzését megnyerte, és magabiztosan áll az élen, már a tavaszi szezonban is négy magabiztos győzelmet aratott. „Biztos vagyok benne, hogy a neheze még csak most jön – nyilatkozta az Utánpótlássportnak még januárban Sótonyi. – Az elsődleges célunk nem az eredmény, hanem a játékosok folyamatos fejlesztése. Azt szeretnénk, ha minél magasabb szintre jutnának. Mindannyian reméljük, hogy a tavaszi időszak gond nélkül lezajlik majd, az elmaradt meccseket pedig mind pótolni tudjuk.” Mostanra már biztosan optimistább a szakvezető, ugyanis ha csapata így folytatja, könnyen lehet, hogy a következő évadban már NB I-es mérkőzéseket játszik. Erre nincs esélyük az FTC juniorcsapatában szereplő fiataloknak, legalábbis a korosztályos együttes színeiben. Mert ugyan az élen állnak ők is a Keleti csoportban, az élvonalban szereplő ferencvárosi gárda miatt a szintlépésre nincs lehetőségük, még akkor sem, ha végül megnyerik a bajnokságot. A kiemelkedő szerepléssel azonban felhívhatják magukra a figyelmet az utánpótláskorúak, és gyorsan a zöld-fehérek NB I-es csapatában találhatják magukat, már azok, akik még nem mutatkoztak be a legjobbak között. További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.