UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2021-03-02 13:32

Ökölvívás: májusban rendezik meg a Bornemissza-emlékversenyt

Eldőlt, hogy a hazai szövetség, Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata és az Egri Városi Sportiskola május 17-21. között a Kemény Ferenc Sportcsarnokban rendezi meg a 70. Bornemissza Gergely korosztályos nemzetközi ökölvívó emlékversenyt.

A szervezők Egerben a Városházán megtartott egyeztető megbeszélésén kiderült, hogy várhatóan 25-28 ország 250 résztvevője lép szorítóba az ifjúsági és a juniorkorosztályban. A MÖSZ képviseletében Egerben tárgyaló Tóth Zsuzsanna főtitkár és Bertók Róbert szövetségi kapitány felkérésére Mirkóczki Ádám Eger polgármestere vállalta a fővédnökséget.

Egy év szünet után rendezik meg újra a Bornemissza-emlékversenyt Forrás: agriasport.hu
Egy év szünet után rendezik meg újra a Bornemissza-emlékversenyt Forrás: agriasport.hu
A nagy hagyományokkal bíró 70. Bornemissza-emlékverseny európai szinten is rangos sportesemények számít. Az 1951-ben kezdődő, megszakítás nélküli sorozat tavaly a vírushelyzet miatt megszakadt. Remélhetőleg az idei, hetvenedik viadal rendezésének nem lesz akadálya. Az elmúlt hetekben a debreceni Bocskai-, valamint Énekes-emlékverseny sikeres rendezése is jó példát adhat az egrieknek. „Még nem tudni, milyen lesz a vírushelyzet májusban, lehetnek-e majd nézők az eseményen, de a versenyzők és szakemberek biztonságát garantálni tudjuk. Szeretnénk, ha a közönség is részese lehetne a nagyszerű ringcsatáknak” – mondja a sportági szakszövetség főtitkára, Tóth Zsuzsanna. Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere pedig így vélekedik az eseményről: „Eger városa a nehéz költségvetési helyzetében is támogatja a kiemelt idegenforgalmi jelentőségű, rangos nemzetközi utánpótlás sportesemény megrendezését. Az Egerben működő vállalkozások bevételi forrásait javíthatja a hat-hét vendégéjszakát foglaló külföldi és hazai versenyzői, valamint edzői, bírói, sportszövetségi vendégek létszáma.” További korosztályos hírek ÖKÖLVÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.