UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2021-03-06 17:38

Kézilabda: a jövőben nem vesz részt a leány up-válogatottak irányításában Golovin Vlagyimir

A junior világ- és Európa-bajnok sikeredző, Golovin Vlagyimir a handballfast.com honlapnak adott interjújában mondta el, hogy bár az MKSZ felajánlotta neki a leány serdülőválogatott vezetőedzői posztját, ő nem élt a lehetőséggel.

Kétezer-tizennyolcban Debrecenben junior-világbajnokságot, egy évvel később Győrben junior Európa-bajnokságot nyert aktuális korosztályos csapatával Golovin Vlagyimir. A szakvezető által vezetett két korosztály a korábban nem látott eredmények mellett, rengeteg ígéretes játékossal látta el a magyar női kézilabdát, reményt adott, hogy idővel az utánpótlásban produkált eredményeket a felnőttek közé is sikerülhet átmenteni.

Golovin Vlagyimir két világversenyen is győzelemre vezette a juniorválogatottat Fotó: Cseh Péter/MKSZ
Golovin Vlagyimir két világversenyen is győzelemre vezette a juniorválogatottat Fotó: Cseh Péter/MKSZ
A két korosztályos világversenyen, amelyen magyar válogatottat irányított, százszázalékos mérleggel büszkélkedhet, még csak döntetlennel zárult mérkőzés sem csúszott be. Az odesszai születésű magyar tréner által irányított második juniorgeneráció éppen a mostani évadban öregedett ki, és miután az utolsó, U20-as világbajnokságot törölte az IHF, immár a 2002/03-as születésű, ifjúsági Európa-bajnok lányok léptek a juniorkorosztályba vezetőedzőjük, ifj. Kiss Szilárd vezetésével, miközben a mostani ifjúsági alakulatot Bohus Beáta irányítja. Az MTI által szemlézett, a handballfast.com honlapnak adott orosz nyelvű Golovin-interjúból kiderült, hogy a magyar szövetség szakmai vezetése az MTK Budapestet női NB I-es együttesét is irányító szakvezetőt a legkisebbek, a serdülők mezőnyébe vezényelte volna. „Felajánlották, hogy csatlakozzak a 2004-ben, illetve 2005-ben született lányok csapatához, de nem ismerem őket. Azt hiszem, ez a feladat összeegyeztethetetlen azzal a munkával, amit egy nagy klubcsapatnál, az MTK-nál végzek” – nyilatkozta Golovin, aki így a következő szezonban már nem vesz részt a leány utánpótlás-válogatottak irányításában. További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.