UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2021-03-06 15:01

Labdarúgás: a Barca 18 éves irányítójának máris neves kérői vannak

A 18 esztendős középpályás, Ilaix Moriba január végén mutatkozott be az FC Barcelona felnőttcsapatában, azóta rendre játéklehetőséget kap a gárda vezetőedzőjétől, Ronald Koemantól. A jó teljesítményre több klub is felfigyelt, a Mundo Deportivo szerint az angol Manchester United és a német RB Leipzig is érdeklődik a fiatal játékos iránt.

2021. január 21.-e nagy nap volt a 18 éves guineai középpályás, Ilaix Moriba életében, hiszen bemutatkozhatott az FC Barcelona felnőttcsapatában az UE Cornellà elleni spanyol Király-kupa mérkőzésen. Az azóta eltelt időszakban összesen 199 percet játszott kupa-illetve bajnoki mérkőzéseken a gránátvörös-kékek együttesében, ez idő alatt két gólpasszt jegyzett.

Ilaix Moriba rendszeres lehetőséget kap Barcelonában Forrás: Soccer Laduma
Ilaix Moriba rendszeres lehetőséget kap Barcelonában Forrás: Soccer Laduma
A 18 esztendős középpályás a katalán La Masia növendéke, melynek egyik legnagyobb ígéreteként tartják számon a szakértők. A spanyol utánpótlás-válogatott irányítót még másfél évig szerződés köti a Barcelonához, de a hírek szerint ügynöke – aki egyben Gareth Bale ügyeiért is felelős –klubváltásra sarkallná. A Mundo Deportivo szerint kérőkből pedig nincs hiány: a Manchester United és a három magyart is foglalkoztató (Gulácsi Péter, Willi Orbán és Szoboszlai Dominik) RB Leipzig is ajánlatot tett Moribának – írja az index.hu. A játékos a lap beszámolója szerint azonban inkább a maradásra szavazna, már csak azért is, mert a gárda vezetőedzője, Ronald Koeman rendre megadja a lehetőséget a fiataloknak, így fejlődése Barcelonában is töretlen maradhatna. A Tranfermarkt jelenleg 5 millió euróra becsüli a középpályás piaci értékét. További híreink LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.