UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2021-03-07 08:48

Kézilabda: Lukács Péter példaképek mellett fejlődik Veszprémben

Megszerezte az első góljait a Telekom Veszprém felnőttcsapatában Lukács Péter. A 18 éves, elsősorban a BFKA-Veszprém U22-es gárdáját erősítő irányítót az első bakonyi évadjáról kérdeztük.

A jelenlegi szezonban többször is szerepelt a keretben, de az első gólját a múlt heti Eger elleni NB I-es mérkőzésen szerezte meg a bajnoki címvédő Telekom Veszprém színeiben a 18 éves Lukács Péter. A Balaton-felvidéki Kézilabda Akadémia veszprémi részlegének U22-es csapatához tartozó, az NB I/B-ben nyolc meccsen 67 gólnál járó játékos számára természetesen meghatározó pillanat volt az első (két) élvonalbeli találat. „Óriási megtiszteltetés, hogy a felnőttcsapat tagja lehettem – kezdte az Utánpóltássportnak Lukács Péter. – Nekünk fiataloknak örömteli, hogy sok NB I-es meccsen bekerülhetünk a keretbe, és időnként még játéklehetőséget is kapunk a világ egyik legjobb együttesében. Az Eger ellen az első és második félidőben is pályára kerültem, igyekeztem élni a lehetőséggel, örültem az első góljaimnak és persze a győzelemnek is.”

Lukács Péter megszerezte az első NB I-es góljait a Veszprémben Fotó: Wolf Attila bfakademia.hu
Lukács Péter megszerezte az első NB I-es góljait a Veszprémben Fotó: Wolf Attila bfakademia.hu
A korosztályos válogatott irányító a nyáron az FTC-ből igazolt kölcsönbe Veszprémbe. A zöld-fehéreknél szintén erős az utánpótlásbázis és a fiatalok is sokat játszanak az első osztályú felnőttcsapatban. Adódik tehát a kérdés, miért döntött a váltás mellett? „Az FTC-ben is kiváló munka folyik, de úgy éreztem, szükségem van a váltásra. Ki akartam próbálni magamat egy új közegben, távol a családomtól, ahol egyedül kell boldogulnom. Sokat segített ez az időszak abban is, hogy magabiztosabbá váljak.” Lukács időnként a felnőttcsapat sztárjaival edz együtt, de amikor „csak” a BFKA U22-es edzésén jelenik meg, akkor is igazi legendával találkozik, ugyanis a 2019-ben visszavonult Momir Ilics a gárda vezetőedzője. „Az első perctől fogva mindenki nagyon kedves, testközelből láthatom a világklasszisokat, próbálok odafigyelni minden mozdulatukra és Momir Ilics is mindenki számára egy igazi példakép. Sokat fejlődtem taktikailag, komoly rendszerbe kellett beleszoknom itt Veszprémben és külön örülök, hogy a védekezésem sokat erősödött.” A BFKA reménysége azt mondja, jelenleg a rövid távú célokra, csak az előtte álló feladatokra koncentrál. „Az U22-es együttessel titkos vágyunk, hogy az első helyen végezzünk az NB I/B-ben, és feljussunk az élvonalba. Ennél most nem gondolkozom előrébb, próbálom odatenni magamat, és a jelenre koncentrálni. Csapatként és egyénileg is jó szezont szeretnénk zárni, aztán pedig meglátjuk, mit hoz a jövő.” További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.