UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Birkózás

2021-03-10 12:09

Birkózás: kőkemény küzdelemre számít a 21 éves Szőke Alex a budapesti olimpiai kvalifikációs versenyen

A 21 éves Szőke Alex a kötöttfogásúak 97 kg-os mezőnyében Budapesten harcolhatja ki a tokiói olimpiai kvótát. Az indulásról döntő viadalt a magyar fővárosban március 18-20. között rendezik.

A februárban, Tatán megrendezett nemzetközi kötöttfogású versenyen az utánpótláskorú Szőke Alex szerepelt legjobban a 97 kg-os súlycsoport magyar versenyzői közül, miután megelőzte a 2009-es világbajnok Kiss Balázst, illetve az U23-as vb- és Eb-aranyérmes Szilvássy Eriket, így az ESMTK 21 éves versenyzője képviselheti a hazai színeket a jövő heti budapesti olimpiai kvalifikációs versenyen.

Szőke Alex (21) Budapesten harcolhatj ki az olimpiai részvételt Fotó: Martin Gábor
Szőke Alex (21) Budapesten harcolhatj ki az olimpiai részvételt Fotó: Martin Gábor
A junior Európa-bajnok, felnőttvilágkupa-ezüstérmes Szőke kedden az M4 Sportnak adott interjúban számolt be, hogyan készül a március 18-20. között tartandó sorsdöntő megméretésre. „Hosszú út vezetett idáig, óriási lehetőség számomra a tokiói szereplés kiharcolása. Három mérkőzést kell nyernem a fináléba kerüléshez. A döntőbe jutás garantálná az olimpiai indulást. Három kőkemény mérkőzésre számítok, hiszen öt-hat olyan rivális is rajthoz áll Budapesten, akivel meggyűlhet a bajom” – nyilatkozta Szőke. További korosztályos hírek BIRKÓZÁSBAN a sportági aloldalunkon.