UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Vívás

2021-03-10 19:06

Vívás: a kadétbajnok Wimmer Dorina nagy tervekkel utazna a korosztályos vb-re

A 15 éves kadétbajnok párbajtőröző, Wimmer Dorina bízik benne, hogy hamarosan a kairói korosztályos világbajnokságon küzdhet az aranyéremért.

Kiváló hétvégét zárt az MTK Budapest 15 éves párbajtőrözője, Wimmer Dorina, aki a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban rendezett korosztályos országos bajnokságon szombaton nyert a kadétok között, vasárnap pedig az előkelő tizedik helyen végzett a juniormezőnyben.

Wimmer Dorina bízik benne, hogy Kairóban is bizonyíthat Forrás: mtk.hu
Wimmer Dorina bízik benne, hogy Kairóban is bizonyíthat Forrás: mtk.hu
Bakodi Róbert tanítványa a kadétversenyben magabiztosan menetelt a döntőig, melyben a sportágban egészen szokatlan eredménnyel, 3:2-vel győzött a Balaton Vívóklubot képviselő Pátri Maja ellen. „Azért mentem az országos bajnokságra, hogy nyerjek – idézi a kadétbajnokot a klubja honlapja. – Az elmúlt hetekben az edzőmmel, Robi bácsival erre készültünk, és az eredményességért meg is tettem mindent. Örülök, hogy sikerült megszerezni az első helyet. Voltak szoros mérkőzéseim, de egész nap jól ment a vívás, és a fontos pillanatokban koncentrált tudtam maradni – ez sokat segített. A döntő elég érdekesen alakult, ugyanis négyszer lett passzív. Eléggé meglepett, hogy így alakult az utolsó összecsapásom, de a lényeg, hogy én jöttem ki belőle jobban. A juniorok között már sokkal nyugodtabban vívhattam, mint az előző napon, amikor még rajtam volt a nyomás, hogy a saját kategóriámban versenyzem, és ott maradjak a ranglista első három helyezettje között. Az idősebbek országos bajnokságán a legjobb nyolc közé kerülés volt a célom, de a tizedik hellyel sem szomorkodom.”
Wimmer Dorina (jobbra) kiváló formát mutatva nyert a kadét ob-n Forrás: hunfencing.hu
Wimmer Dorina (jobbra) kiváló formát mutatva nyert a kadét ob-n Forrás: hunfencing.hu
Dorina azzal, hogy nyert a kadétmezőnyben a ranglista második helyéről az élre lépett elő, így elméletileg biztossá vált a helye a kairói utánpótlás-világbajnokságra készülő kadétcsapatban. Azonban az, hogy a járványhelyzet mellett a hazai szövetség bevállalja-e az április 3. és 11. között tervezett eseményen való részvételt, a szervezet tájékoztatása szerint március 16-án derül ki. „Nagyon bízom benne, hogy utazhatunk a vébére, hiszen szeretnénk pástra lépni Egyiptomban. A döntésig ugyanúgy kettőzött erővel edzem, készülök tovább. Ez lenne az első vébém, mert tavaly a Salt Lake Cityben tervezettet eltörölték. Ha ott lehetek Kairóban, azon leszek, hogy a legjobb formámat hozzam. A nagy tét mindig felvillanyoz, így a szemem előtt az aranyérem lebeg.” További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.