UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Úszás

2021-03-11 20:14

Úszás: tele a naptár – rengeteg verseny vár az idén az utánpótláskorúakra

Négy korosztályos világverseny és még sok egyéb viadal szerepel a hazai úszóutánpótlás 2021-es programjában.

Bár az idén is rengeteg a versenyekkel kapcsolatos bizonytalanság, a Magyar Úszó Szövetség közzétette a 2021-es programtervezetét. A mostani viadalokon a fiúk mezőnyében már csak a 2003. január 1., a lányok között pedig a 2004. január 1. után született versenyzők számítanak utánpótláskorúnak.

Forrás: MÚSZ
Forrás: MÚSZ
A hazai rendezésű felnőtt Európa-bajnokságon és az olimpián is szóba jöhetnek a korosztályos válogatott legjobbjai, de ebben az összeállításunkban az utánpótlás-eseményekre koncentrálunk. Július elején, Rómában tarthatják a junior Európa-bajnokságot, amelyet tavaly a járványhelyzetre való tekintettel törölt a LEN. Emellett pedig a nyár utolsó hetében megrendezik a korosztály világbajnokságát, a két évvel ezelőtti Eb helyszínén, Kazanyban. A medencések mellet nyílt vízi viadalokból sem lesz hiány: júliusban Párizsban rendezik az utánpótlás Eb-t, majd augusztusban igazán egzotikus helyszínen, a Seychelle-szigeteken bonyolítják le a korosztályos világbajnokságot. Ami a magyar bajnokságokat illeti, mint az már régóta ismert március 22-én a felnőttekkel indul a sorozat, júniusban, természetesen még az Eb előtt következnek az ifjúságiak, majd még szintén a nyáron a serdülő-, a gyermek- és a cápakorosztály képviselői is vízbe csobbannak.

A fontosabb idei utánpótlás-események: június 2-5.: ifjúsági országos bajnokság, Kaposvár június 11-12.: utánpótlás nyílt vízi ob, Lupa-tó július 6-11.: junior Európa-bajnokság, Róma (Olaszország) július 14-17.: cápa országos bajnokság, Szeged július 21-24.: gyermek országos bajnokság, Hódmezővásárhely július 22-25.: junior nyílt vízi Eb, Párizs (Franciaország) július 28-31.: serdülő országos bajnokság, Debrecen augusztus 22-24.: junior nyílt vízi vb, Seychelle-szigetek augusztus 23-28.: junior-világbajnokság, Kazany (Oroszország) október 22-24.: utánpótlás medencés hosszútávúszó ob, Szeged

További korosztályos hírek ÚSZÁSBAN a sportági aloldalunkon.