UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tenisz

2021-03-12 18:00

Tenisz: Szabanin Natália szerint szép mérföldkő a top 10, de nincs megállás

Piros Zsombor óta először került be a top tízbe magyar teniszező a junior-világranglistán: a 17 éves Szabanin Natália brazíliai tornagyőzelmével kúszott fel a nyolcadik helyre.

A pozsonyi, a korábbi Grand Slam-döntős Dominika Cibulkova nevével fémjelzett Love 4 Tennis-akadémián készülő magyar versenyző, Szabanin Natália annak reményében utazott el az év eleji dél-amerikai túrájára, hogy top tízes juniorjátékosként térjen haza. Ám miután a február végi, Porto Alegrei-i első kategóriás ITF-juniorviadalon szettveszteség nélkül diadalmaskodott, a top 10-es gondolat álomból valósággá vált.

Szabanin Natália már nyolcadik a junior-világranglistán Fotó: Nagy Norbert/FMH
Szabanin Natália már nyolcadik a junior-világranglistán Fotó: Nagy Norbert/FMH
„Teljesen elégedett vagyok az ott nyújtott teljesítményemmel, nagyon örültem neki, talán a párosverseny miatt maradt egy kis hiányérzetem – nyilatkozta az Utánpótlássport.hu-nak Szabanin Natália. – Nem számítottam a tornagyőzelemre, mert ez zsinórban már a harmadik versenyem volt, ehhez a terheléshez pedig eddig nem szoktam hozzá. Az első két meccsen viszont sikerült átlendülnöm a fáradtságon, és akkortól úgy teljesítettem, ahogyan azt szerettem volna. Ami pedig a top tízbe kerülést illeti, szép mérföldkőnek tartom, de semmi többnek. Nincs megállás, a felnőttmezőnybe is szeretném átmenteni ezeket az eredményeimet.” A még nem egészen 18 éves játékos jelenleg a nyolcadik helyen áll a juniorkorú lányok világranglistáján. A magyarok közül legutóbb Piros Zsombornak sikerült ez a bravúr, ő 2017-ben negyedik is volt. Szabanin azt mondja, a további fejlődését is maximálisan biztosítottnak látja, az eredményeinek köszönhetően mind nagyon figyelem hárul rá a pozsonyi akadémián. Egyébként pedig sűrű időszak előtt áll, hiszen az utánpótlás mellett már a felnőttek között is vannak tervei. „Valószínűleg játszom majd egy felnőtt 15 ezres versenyt Pozsonyban, de azért még a juniorok között is szeretnék néhányszor szerepelni. Eddig csak egy junior Grand Slam-tornán vehettem részt, minél többször szeretném átélni ezeknek az eseményeknek a hangulatát, az atmoszféráját. Az esélyeim nem hiszem, hogy különösebben megugrottak volna csak azért, mert világranglista-nyolcadik vagyok. Nálunk, lányoknál nem sokat ér a kiemelés, ráadásul a COVID-időszak alatt azt sem tudjuk, ki milyen formában érkezik. Szeretnék a saját feladataimra koncentrálni, és kihozni a játékomból a maximumot.” További korosztályos hírek TENISZBEN a sportági aloldalunkon.