UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kerékpársportok

2021-03-13 13:42

Országúti kerékpár: a nagy múltú Paris-Robaix-ra készül az ifjúsági válogatott

Kőkemény etapok, versenyszimulációk, tudatos edzésmunka – ezek jellemezték az ifjúsági országúti kerékpár-válogatott ötnapos mátrai edzőtáborát, amelyen az U17-es és az U19-es korosztály vett részt.

Tavaly az egyetlen UCI ifjúsági világkupafutamot Magyarországon rendezték, így a válogatott tagjainak lehetőségük van az idei összes állomáson rajthoz állni, többek között az ikonikusnak számító, áprilisi Paris-Roubaix ifjúsági viadalon is.

Forrás: bringasport.hu
Forrás: bringasport.hu
A jelenlegi helyzetben nem könnyű, de külföldi edzőtábornál azért lényegesen könnyebb tető alá hozni a néhány napos, hazai válogatott tréninget. Ilyen volt a válogatott nemrégiben véget ért, mátrai tekerése is, amely során a fiatalok olyan szituációkkal is megismerkedhetnek, amelyeket magukban, vagy a csapatuk körében nem, vagy csak nagyon ritkán tudnának gyakorolni, így egy-egy ilyen 2-3 napos intenzív felkészítő sokszorosan hozza meg az eredményét. Ilyenkor mindenki kiveszi a részét a munkából, nincs csapattaktika, mindenki vezet és mindenki segít – áll a bringasport.hu-n megjelent beszámolón. A fiataloknak talán extra motivációt is adott, hogy Valter Tibor, Valter Attila édesapja és egykori edzője kísérte őket végig a tábor edzésnapjain, amelyeken játékos versenyeket, egyéni időfutamokat, sprintversenyt és hegyi befutót is rendeztek. További korosztályos hírek KERÉKPÁRSPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.