UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2021-03-15 13:35

Jégkorong: Halász Béni ezúttal a szétlövés hőse volt az NAHL-ben

A New Mexico Ice Wolves 19 éves magyar jégkorongkapusa, Halász Béni ismét győzelemre vezette csapatát az észak-amerikai juniorligában, az NAHL-ben; ezúttal a szétlövésben is remekül teljesített.

Már tizenkettedszer kapott szerepet első tengerentúli évadjában Halász Béni. Ez azért sem akármilyen teljesítmény, mert New Mexico Ice Wolves 19 esztendős magyar kapusnak három másik fiatallal is meg kell küzdenie posztján a csapatba kerülésért, ám az elmúlt fordulók alapján kijelenthető, hogy a legnagyobb mértékbe Halász élvezi a szakvezetés bizalmát.

Halász Béni csapata legjobbja volt a hétvégi NAHL-meccsen Fotó: Dobos Sándor/MJSZ
Halász Béni csapata legjobbja volt a hétvégi NAHL-meccsen Fotó: Dobos Sándor/MJSZ
Csapata hétvégi, a Shreveport Mudbugs otthonában játszott bajnokiján parádésan védett a hatvan perces rendes játékidőben, majd ötperces ráadásaban 45 ből 42 lövést hárított, vagyis 93%-is mutatóval büszkélkedhetett. Majd a 3–3-as iksz után a szétlövésben egyetlen korong sem jutott át raja, így 4–3-as győzelemre vezette a New Mexicót. A korosztályos válogatott kapusa korábban az Utánpótlássportnak nyilatkozott az első amerikai szezonjáról: „Szeretnék majd az USHL-ben vagy az egyetemi ligában is játszani. A szezon hátralévő részében be kell bizonyítanom a játékosmegfigyelőknek, hogy én vagyok a legjobb ebből a négyesből és képes lehetek ennél is magasabb szinten védeni. Az egyik barátom mondta, el kell hinni, hogy képes vagyok rá. És akkor tényleg sikerülhet.” További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.