UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2021-03-16 11:33

Jégkorong: klasszikus rangadót rendeznek az U18-as bajnokság döntőjében

Kedden kezdődik a három nyert meccsig tartó finálé az U18-as hokibajnokságban az Ocskay-akadémia és a MAC Budapest között. Az alapszakasz az utóbbinak sikerült jobban, a rájátszásban viszont még százszázalékosak a fehérváriak.

Mozgalmas évad végéhez közelít a MAC Budapest ifjúsági, ha úgy tetszik U18-as együttese. A fővárosiak együttesének nem csak a koronavírus-járvány okozta nehézségekkel kellett megküzdenie, hanem időközben vezetőedzőjét is elvesztette: az addigi mester, Tokaji Viktort a DVTK Jegesmedvék felnőttcsapatának élére nevezték ki, a helyére egy másik „szapporói hős”, Svasznek Bence érkezett.

A MAC ifjúsági csapata a szezon közben beugró Svasznek Bencével a fedélzeten hajt a bajnoki aranyra Fotó: Szűcs Attila/MJSZ
A MAC ifjúsági csapata a szezon közben beugró Svasznek Bencével a fedélzeten hajt a bajnoki aranyra Fotó: Szűcs Attila/MJSZ
A beugró szakvezetővel – aki nem mellesleg az U18-as válogatott szövetségi kapitánya – remekelt az alapszakaszban a társaság, a nagy rivális Ocskay-akadémiával szemben 3–1-es mérleggel büszkélkedhet. A rájátszás kezdetére sem panaszkodhattak a fővárosiak: a negyeddöntőben könnyed hazai dupla sikerrel (6–1, 7–0) ütötték ki a Székelyföldi Jégkorong Akadémia alakulatát. A fináléba kerülésért már jobban megszenvedtek a Debreceni HK-val szemben: 5–2-es és 1–3-as találkozó után döntő csatára kényszerültek, amelyet végül 5–4-gyel be is húztak. Az Onderjcik Rastislav vezette Volánnak ezzel szemben sima út vezetett az aranypárharcig: a négy közé kerülésért a Pesterzsébetet múlták felül magabiztosan 6–2-re, majd 5–1-re, az elődöntőben pedig az Újpesttel szemben is kettős győzelmet (6–3, 4–3) arattak. A finálé első felvonása kedden este 7 után kezdődik a Kisstadionban, a bronzcsata pedig szerdán rajtol az UTE és a Debrecen között.

U18-as jégkorongbajnokság, döntő márc. 16., 19:10: MAC Budapest–Ifj. Ocskay Gábor JA márc. 17., 18:40: Ifj. Ocskay Gábor JA–MAC Budapest márc. 19., 19:10: MAC Budapest–Ifj. Ocskay Gábor JA márc. 20., 17:40: Ifj. Ocskay Gábor JA–MAC Budapest (ha szükséges) márc. 22., ???: MAC Budapest–Ifj. Ocskay Gábor JA (ha szükséges)

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.