UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kajak-kenu

2021-03-20 19:14

Kajak-kenu: huszonkét év után, 2024-ben felnőtt Eb-t rendezhet Magyarország

Három év múlva, a párizsi olimpiai előtt Budapesten rendezik a felnőtt kajak-kenu Európa-bajnokságot, amelyen már természetesen a jelenlegi utánpótlás legkiemelkedőbb képviselői is érdekeltek lehetnek.

Legutóbb 2002-ben rendezett felnőtt gyorsasági kajak-kenu Európa-bajnokságot Magyarország. Az akkori kontinensviadalnak is Szeged adott otthont, a válogatott pedig 10 arany-, 7 ezüst- és 2 bronzéremmel zárt a Maty-éren.

Forrás: MKKSZ
Forrás: MKKSZ
„Az elmúlt években számos nagy eseményt rendezett Magyarország és Szeged, de azok mind a nemzetközi szövetség égisze alá tartozó versenyek voltak – mondta Kárai Péter, az MKKSZ alelnöke. – Rendeztünk világbajnokságot 2011-ben és 2019-ben, és több világkupát is. Jövőre az ifi és U23-as világbajnokság szintén Szegeden lesz. Ezek mind az ICF eseményei, az ECA égisze alá tartozó rendezvény viszont régóta nem volt nálunk. Ezért is jött az ötlet, hogy megpályázzuk a 2024-es Európa-bajnokságot, és örömmel mondhatom, hogy el is nyertük a rendezés jogát.” Szeged mellett a lengyelországi Poznan, a bulgáriai Plovdiv és a csehországi Racice városa pályázott még az esemény megrendezésére. További korosztályos hírek KAJAK-KENUBAN a sportági aloldalunkon.