UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2021-03-22 16:18

Vízilabda: az UVSE magabiztosan hódította el a Komjádi-kupát

A Vincze Balázs irányította UVSE végig kiegyensúlyozott játékot mutatva nyerte meg a férfi vízilabdázók legrangosabb hazai utánpótlás-sorozatát, a Komjádi-kupát.

Vasárnap a bronzmeccsel és a döntővel ért véget a férfi vízilabdázók legrangosabb hazai utánpótlás-sorozata, a Komjádi-kupa, melyen az 1998-ban vagy később született fiatalok vehettek részt. A Komjádi uszodában a harmadik helyért a Bóbis Máté irányította Vasas és a Derekas Szilárd dirigálta Budapesti Honvéd vívott nagy csatát. A Vasasból Vadovics Viktor, a Honvédból Ekler Bendegúz tűnt ki öt góljával, a rendes játékidőben azonban nem született döntés a bronzérem sorsáról. Végül a 12–12-es döntetlen után a negyedik negyedben háromgólos hátrányból visszazárkózó Honvéd lőtte jobban az ötmétereseket.

Az UVSE játékosai boldogan emelték magasba a Komjádi-kupát fotó: Varga Jennifer/UVSE
Az UVSE játékosai boldogan emelték magasba a Komjádi-kupát fotó: Varga Jennifer/UVSE
A fináléban nem nagy meglepetésre a Vincze Balázs által felügyelt UVSE és a Nyéki Balázs vezette FTC találkozott egymással. Az ifjú, ob I-ben is remeklő gárdára épülő UVSE hamar magához vette a kezdeményezést, és a meccs elején három góllal elhúzott. A Ferencváros viszont a harmadik negyed elejére ledolgozta a hátrányát, és 5–5 állt az eredményjelzőn. A zöld-fehéreknek a vezetést már nem sikerült átvenniük, és hiába szerzett öt gólt is a felnőttválogatottban már bemutatkozott Vigvári Vendel, az ob I-es góllövőlistán második öccsével, Vincével a soraiban felálló lilák növelné tudták előnyüket, majd 13–10-re magabiztosan nyerték meg a döntőt. A Komjádi-kupa legeredményesebb játékosa a négy mérkőzésen 17 gólt szerző Vadovics Viktor lett. A sorozat legjobb kapusának járó Bródy György-vándordíjat pedig a ferencvárosi Gyapjas Brendon vehette át. „Örülök, hogy meg tudtuk rendezni az idén is nagyon színvonalas  Komjádi-kupát, amelyen jó mérkőzéseket láthattunk” – idézi Vári Attilát, a hazai szövetség elnökét az MVLSZ honlapja. – Gratulálok a csapatoknak, nagyszerű mérkőzéseket játszottak. Örömteli volt látni a fiatalokat, akik közül többen az utánpótlás-válogatottak meghatározó tagjai. Akadnak olyanok, akiknek érmük is van a világversenyekről, mások szeretnének bekerülni a válogatottkeretbe, ahogyan van olyan is, aki már a felnőttválogatottban is bemutatkozhatott. Külön köszönöm a Vasasnak az első rangú rendezést. Mind a négy csapatnak további jó munkát kívánok!”

KOMJÁDI-KUPA A 3. helyért Budapesti Honvéd SE–Vasas SC 12–12 (1–2, 3–2, 3–4, 5–4, ötméteresekkel 5–3) Gólszerzők: Ekler B. 5, Molnár G. 2, Fekete B. 2, Kevi, Bortzheim Gregor, Tapasztó, illetve Vadovics 5, Bóbis B. 3, Korbács 2, Pardi 2 Döntő FTC Telekom–UVSE Hunguest Hotels 10–13 (1–3, 3–2, 2–6, 4–2) Gólszerzők: Vigvári Vendel 5, Szabó B. 2, Spitz, Nyíri, Szabó II B., illetve Bencz 3, Belényesi 2, Kardos A. 2, Molnár E. 2, Vigvári Vince 2, Aranyi, Vámosi

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.