UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vívás

2021-03-25 09:00

Vívás: Szemes Gergő a tőrözők dohai világkupáján bizonyíthat

Hét magyar versenyző vesz részt a tőrözők dohai világkupaversenyén; a 18 éves Szemes Gergő az egyetlen juniorkorú a csapatban.

A kardozók budapesti és a párbajtőrözők kazanyi olimpiai kvalifikációs világkupája után péntektől a tőrözőkére is sor kerül.

Szemes Gergő a tőrözők dohai világkupáján bizonyíthat Forrás: fradi.hu
Szemes Gergő a tőrözők dohai világkupáján bizonyíthat Forrás: fradi.hu
A dohai verseny egyetlen utánpótláskorú magyar résztvevője a 18 éves Szemes Gergő lesz, akinek kiváló felkészülést nyújtott volna a viadal az április eleji kairói junior-világbajnokságra, melyre végül a szövetség elnökségének döntése értelmében nem utazik a magyar csapat. Mellette Dósa Dániel képviseli a magyarokat a katari férfimezőnyben, a nő között Kondricz Kata, Kreiss Fanni, Lupkovics Dóra, Mohamed Aida és Pásztor Flóra indul. Olimpiai kvóta szempontjából magyar részről nincs tétje a világkupának. A nők kijutottak, így hárman indulhatnak egyéniben is Tokióban. A férfiak csapatban nem kvalifikáltak, és egyéniben sem tudnak a világranglistás helyek alapján közvetlen kvótához jutni. Itt az európai pótselejtezőben lesz erre lehetőség. Azonban a világranglistás helyezéseken lehet javítani, illetve – ami talán még fontosabb – tizenhárom hónap után rangos nemzetközi versenyen lehet elindulni. További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.