UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Sportlövészet

2021-03-26 08:55

Sportlövészet: Jákó Miriam és Mészáros Eszter is a dobogón kezdett Wroclawban

Remekül kezdték a magyar sportlövők a wroclawi nemzetközi versenyt: az utánpótláskorúak közül a 17 éves Jákó Miriam légpisztolyban, a 18 esztendős Mészáros Eszter puska összetettben állhatott dobogóra.

Nagyszerűen szerepeltek a magyar utánpótláskorú sportlövők a lengyelországi Wroclawban zajló nemzetközi verseny csütörtöki nyitónapján.

Eredményesen kezdett a magyar küldöttség Wroclawban Forrás: hunshooting.hu
Eredményesen kezdett a magyar küldöttség Wroclawban Forrás: hunshooting.hu
A délelőtti programot a légpisztolyosok indították. A mezőny korosztályos versenyzői között a 17 éves Jákó Miriam, valamint a 19 esztendős Fábián Sára képviselte a magyar színeket, és mindkét fiatalnak sikerült a döntőbe jutnia. Jákó 575 körrel a második, Fábián 568-cal a hetedik helyen került a nyolcas fináléba, melyben Major Veronikával és Csonka Zsófiával kiegészülve négy magyar sportlövő bizonyíthatott. Sőt, Major az alapversenyben bemutatott 588 köre jobb volt a fennálló világrekordnál, melyet csak olimpián, világkupán, világ- vagy Európa-bajnokságon lehet hivatalosan megdönteni, így be kellett érnie az országos csúccsal. A döntőben aztán a magyar versenyzők a dobogót is benépesítették. Fábián a hatodik helyen hagyta el a lőállást (154.0), míg Csonka a harmadik, Jákó a második (236.0), Major remek formát mutatva (243.3) az első helyen végzett. A női 50 méteres összetett versenyszám mezőnyében nem volt egyszerű dolga annak, aki éremért szeretett volna lőni a legjobbak között, hiszen negyvenketten indultak el a viadalon. Az alapversenyben a 18 éves Mészáros Eszter teljesített a legjobban a magyarok közül, az egyéni csúcsát beállítva 1174 körrel a harmadik helyen került a döntőbe, míg Toma Dorinának ez a negyedik helyen jött össze. A másik 18 esztendős magyar érdekelt, Bajos Gitta a tizenötödikként zárt (1163). Az esti fináléra aztán az olimpiai kvótás Mészáros megőrizte koncentráltságát és a harmadik lett (446.2), Tomának a hetedik hely jutott. A férfiak összetett alapversenyében a 17 éves Török Ferenc a 24. (1138), a 19 esztendős Klenczner Márton a 19. (1145), míg a vele egyidős Kiss Viktor kevéssel lemaradva a döntőről a 10. (1165) helyen végzett. A szintén 19 éves Hammerl Soma viszont magabiztosan, a harmadikként került a legjobb nyolc közé. Az este fél kilenckor kezdődő döntőben azonban nem tartotta meg dobogós helyét, és végül az előkelő hatodik hely lett az övé (414.4). A verseny pénteken a légpuskás és a sportpisztolyos számokkal folytatódik. A részletes eredmények ITT érhetők el. További korosztályos hírek SPORTLÖVÉSZETBEN a sportági aloldalunkon.