UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Triatlon

2021-03-26 16:05

Triatlon: érettségi, junior Európa- és világbajnokság – így alakul az ifi Eb-ezüstérmes Horváth Karol idei programja

A Kanári-szigeteken, majd Horvátországban edzőtáborozott, és jelenleg az utolsó juniorévére készül a Budaörsi Triatlon Klub 19 éves sportolója, Horváth Karol, akit az idei céljai mellett az érettségiről is kérdeztünk.

A télen úgy döntöttek, kicsit „szüneteltetik” a telet, és a Kanári-szigetekre mennek edzőtáborozni a budaörsi triatlonosok, köztük a korábbi ifjúsági Európa-bajnoki ezüstérmes, 19 éves Horváth Karol. A fiatalok azóta már Horvátországban is tréningeztek, jelenleg pedig idehaza készülnek az idei feladatokra. „Az első edzőtábor különösen jólesett, hiszen az akkori itthoni hidegből, az ottani húsz fokba érkeztünk meg, és kitűnő körülmények között készülhettünk – kezdte az Utánpótlássportnak Horváth Karol. – Az egyetlen szépséghiba, hogy az idén érettségizem, és tanulni kell, így azért az edzőtábor sem az igazi, de hamarosan túl leszek rajta, és onnantól csak a felkészülésre kell koncentrálnom.”

Horváth Karol az idén már nemzetközi versenyeken is indulna Forrás: Magyar Triatlon Szövetség
Horváth Karol az idén már nemzetközi versenyeken is indulna Forrás: Magyar Triatlon Szövetség
A korosztályos válogatott sportoló elmondta, az elmúlt időszakban időnként sérülés hátráltatta és az uszoda is zárva tartott egy darabig, de összességében jó úton halad a felkészülése. Tavaly az utánpótláskorú triatlonosoknak a járvány miatt az összes nemzetközi esemény elmaradt, ám érdekes módon Horváth ezt különösebben nem bánta. „Fura év volt, nem kellett olyan sokat utazni, a hazai versenyek viszont erősebbek voltak így, azok kárpótoltak a veszteségekért. Jó volt egy kicsit magyarokkal együtt kipróbálni magamat, ez egy úgymond normál évben nem adatik meg, mert mindenki máshol szerepel éppen.” Az idén viszont az utolsó juniorévében már visszatérne az utazásokhoz, mert fontos feladatok várnak rá. „Az érettségi után lesz az első válogatóverseny, már akkor beindul a szezon. Először is szeretnék kijutni a nyári, kitzbüheli junior Európa-bajnokságra, ahonnan pedig szeretnék kvalifikálni a jövő évi világbajnokságra. A vébét Bermudán tartják, már csak a helyszín miatt is nagy élményt jelentene, ha részt vehetnék a versenyen.” További korosztályos hírek TRIATLONBAN a sportági aloldalunkon.