UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Cselgáncs

2021-03-27 14:27

Cselgáncs: ötödik helyen zárt Özbas Szofi (19) Tbilisziben

Az U23-as Európa-bajnok cselgáncsozó Özbas Szofi vereséget szenvedett a bronzmérkőzésen, így az ötödik helyen végzett a 63 kg-osak tbiliszi Grand Slam-versenyén.

Az olimpiai kvótáért küzdő 19 éves Özbas Szofi remekül szerepelt a grúz fővárosban rendezett GS-viadal 63 kg-osak súlycsoportjában. A világranglista – utolsó tokiói indulást érő – 28. helyén álló magyar versenyző magabiztosan ipponnal felül múlta kadétvilágbajnok török riválisát a nyitó küzdelemben.

Özbas Szofinak (19) nem sok hiányzott a bronzéremhez Forrás: MTI / Kovács Tamás
Özbas Szofinak (19) nem sok hiányzott a bronzéremhez Forrás: MTI / Kovács Tamás
Özbas a következő körben a spanyol Christina Cabana Perezen is túljutott, azonban a legjobb nyolc között kikapott a Pán-Amerikai Játékok-bajnok kanadai Catherine Beauchemin-Pinard ellen, így a vigaszágon folytathatta a bronzéremért. A junior-világbajnok magyar a vigaszági első összecsapását – ellentmondást nem tűrően – iponnal hozta a brazil Ketleyn Quadros-sal szemben. Végül a holland Geke Van Den Berg jöhetett a harmadik helyért, ám az érem sorsáról döntő harcban Özbas alul maradt, így az ötödik helyen fejezte be a küzdelmeket. A nők 63 kg-os mezőnyének másik utánpótláskorú magyar résztvevője, a 19 éves Varga Brigitta első mérkőzésén kikapott a világranglista 19. helyén álló kínai Jing Tangtól. További korosztályos hírek CSELGÁNCSBAN a sportági aloldalunkon.