UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2021-03-27 17:52

Jégkorong: szlovák és lengyel teszt vár az U19-es válogatottra

Négy felkészülési mérkőzés vár Horváth András juniorválogatottjára a következő két hétben: itthon a szlovákokkal, idegenben a lengyelekkel találkozik a csapat.

A decemberi I/A csoportos világbajnokságra készülő junior jégkorong-válogatott húsvét előtt a Tüskecsarnokban kétszer találkozik a szlovák U18-as gárdával, majd az ünnepek után a lengyelországi Tichybe utazik, ahol a lengyelek U20-as együttesével játszik szintén dupla mérkőzést.

Kemény csaták várnak a junior jégkorong-válogatottra Forrás: MJSZ
Kemény csaták várnak a junior jégkorong-válogatottra Forrás: MJSZ
„Az egész éves helyzetre reagálva építettük be ezt az összetartást, és büszke vagyok arra, hogy mérkőzéseket is tudtunk lekötni mondta Horváth András szövetségi kapitány a hétfőn kezdődő edzőtábor előtt a hazai szövetség honlapjának. – A lehető legerősebb kerettel szerettünk volna kiállni, az idén ez nem mindig sikerült. Most is lesznek hiányzók, akár az Észak-Amerikában vagy Svájcban játszókra gondolok, akár a sérültekre vagy a playoff-szereplőkre. A korábbi összetartásokra egy csapatnyi játékost hívtunk, elengedve azt, hogy egymásnak feszüljenek a játékosok, most viszont kíváncsiak vagyunk arra, hogy a bő keret tagjai így együtt készülve milyen teljesítményre képesek. A szlovákok a legerősebb keretükkel érkeznek, és nekünk is az a célunk, hogy az általunk legerősebbnek vélt csapattal álljunk ki ellenük a jövő heti két mérkőzésre. Nagyon bízom benne, hogy ott folytatjuk majd, ahol a fehéroroszok ellen abbahagytuk, és nem esünk abba a hibába, hogy lenézzük az ellenfelet azért, mert egy évvel fiatalabb.”

A junior jégkorong-válogatott kerete: Kapusok: Antek Tamás (Debrecen), Monostori Tamás (UTE), Remete Gergő (Vasas) Hátvédek: Csollák Márkó (MAC), Dobmayer Dominik (Fehérvár), Fazakas Erik (DVTK), Gebei Bence (Dunaújváros), Gruff Kevin (Vasas), Horváth Kristóf (Vasas), Jakabfy Sámuel (Dunaújváros), Mayer Martin (MAC), Tornyai Mátyás (MAC) Csatárok: Ádám Zsolt (MAC), Ambrus Csongor (Fehérvár), Antal Norbert Bendegúz (Pesterzsébet), Banga Nándor (UTE), Barna Dávid (Dunaújváros), Csiszer Ádám (Fehérvár), Fekete Alex (Fehérvár), Gál Zsombor (Vasas), Galajda Zsombor (DVTK), Horácskó Márk (Vasas), Mattyasovszky Gergely (DVTK), Mihalik András (Debrecen), Molnár Bálint (MAC), Németh Kristóf (Fehérvár), Schlekmann Márk (MAC), Tóth Tamás (DVTK), Varga Balázs (KooKoo, finn)

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.