UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Cselgáncs

2021-03-28 13:59

Cselgáncs: Hamar búcsúztak a magyar utánpótláskorú versenyzők a Tbilisziben rendezett Grand Slam-viadal vasárnapi versenynapján

Két fiatal cselgáncsozóért szoríthattunk a ma a Grúziában rendezett Grand Slam-versenyen. Gőz Roland (22) és Sáfrány Péter (19) is a férfiak 90 kg-os súlycsoportjában indult, azonban mindkettejük számára hamar véget ért a viadal.

A tegnapi három után ma két utánpótláskorú versenyző volt érdekelt a Tbilisziben tartott Grand Slam-versenyen. Szombaton Özbas Szofi (19) ötödik helyének örülhettünk, ma azonban egyik magyar cselgáncsozó sem volt túl sokáig versenyben.

Gőz Roland (fehérben) is kiesett a verseny harmadik fordulójában Forrás: MTK Budapest
Gőz Roland (fehérben) is kiesett a verseny harmadik fordulójában Forrás: MTK Budapest
Az első fordulóban erőnyerőként egyikőjüknek sem kellett tatamira lépnie, a második körben Gőz az izraeli Zurat ellen nyert, míg Sáfrány a grúz Kurdianit múlta felül kiélezett mérkőzésen. A harmadik forduló azonban mindkét magyar versenyző számára a viadal végét jelentette. Sáfrány a svéd Nymantól kapott ki, míg Gőzt a mongol Gantulga múlta felül. Ezzel mindketten kiestek, sőt még a vigaszágon sem folytathatták a küzdelmeket.