UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2021-03-28 12:56

Kosárlabda: A 16 éves Schmera Gergely kiemelkedő mutatóinak köszönhetően az NKA Pécs vezeti a tabellát a junioroknál

A juniorkorú fiúk kosárlabda-bajnokságának a jelenlegi szezonban minden kétséget kizáróan legjobb játékosa az NKA Pécs kiválósága, a 16 éves Schmera Gergely.

A Rátgéber László nevével fémjelzett akadémián nevelkedő Schmera Gergely vezérletével menetelnek a pécsi kosarasok a bajnoki cím felé a juniorok rájátszásában. A fiatal centert kérdeztük kiváló teljesítményének okairól. „Az egyéni képzéseknek hála az elmúlt egy évben rengeteget fejlődtem. Gyakorlatilag a játék minden elemében előreléptem. Szerencsére a koronavírus-járvány sem törte meg a lendületemet. A karantén időszakában is naponta három órákat edzettem otthon.” – nyilatkozta az Utánpótlássportnak a mecsekiek tehetsége. Az NKA Pécs együttese a juniorok pontvadászatának legerősebb, Piros rájátszáscsoportjában kilenc győzelemmel és három győzelemmel vezeti a bajnoki rangsort. Továbbá már hetekkel ezelőtt bebiztosította részvételét az évad végi nyolcas döntőben.

Schmera Gergelynek (16) Lebron James a példaképe Forrás: Rátgéber Akadémia / Németh József
Schmera Gergelynek (16) Lebron James a példaképe Forrás: Rátgéber Akadémia / Németh József
„Egyértelműen az aranyérmet akarjuk elhozni majd az országos döntőben, minden nap ezért dolgozunk. Szeretnénk bebizonyítani, hogy a miénk a legjobb korosztályos gárda, és nem a véletlen műve a bajnokság eddigi részében mutatott teljesítményünk. A Baranya megyei utánpótlás-nevelő központ vezetőedzője, Kmézics Zorán szerint hatalmas potenciál lakozik az ifjú centerben. „Mindenképpen kiemelném, hogy Gergő – a tehetsége mellett – rendkívül szorgalmas és lelkes. Az hajtja őt minden edzésen és mérkőzésen, hogy a legjobbat hozza ki magából. Remek érzéke van megáldva a gyűrű körül, a pontokban és lepattanókban kiemelkedően erős.” A juniorbajnokságban a pécsiek 16 éves játékosa 20,1 pontot és 11,9 lepattanót átlagol a 19 lejátszott mérkőzésen. „Ha ilyen ütemben fejlődik, a következő bajnoki évadban már rendszeres szereplője lehet az U20-as gárdánknak is, és akár az NB I/B-s felnőttcsapatban is be fogjuk vetni. Ahhoz, hogy a felnőttek nívóját megüsse még néhány dologban javulnia kell. A „nagyok” között inkább az erőcsatár poszt állhat majd közelebb hozzá, ám ehhez még a kinti dobásán és a védekezésén dolgozni kell. Mindenesetre ideális úton halad afelé, hogy egyszer felnőttválogatott játékos válhasson belőle.” További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.