UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Sportlövészet

2021-03-29 08:50

Sportlövészet: minden nap állt magyar fiatal a wroclawi dobogón

Mészáros Eszter, Hammerl Soma és Jákó Miriam is remek formát mutatott a sportlövők wroclawi nemzetközi versenyén, melyen a magyar utánpótláskorúak többször is a dobogóra álltak.

Kitűnően szerepeltek a magyar sportlövők a lengyelországi Wroclawban rendezett négynapos nemzetközi versenyen, melyen a tizenhárom fős csapatban nyolcan is utánpótláskorúként voltak jelen.

Eredményesen szerepelt a magyar küldöttség Wroclawban Forrás: hunshooting.hu
Eredményesen szerepelt a magyar küldöttség Wroclawban Forrás: hunshooting.hu
A csütörtöki nyitónapon a 17 éves Jákó Miriam és a 19 esztendős Fábián Sára is bejutott a légpisztolyos döntőbe, melyben előbbi a második, utóbbi a hatodik helyen zárt, míg a 18 éves olimpiai kvótás Mészáros Eszter puska összetettben állt fel a dobogó második fokára. Ugyanebben a számban a 19 éves Hammerl Somának a hatodik hely jött össze kezdésként. Az első nap krónikájához tartozik, hogy a légpisztolyban győztes Major Veronika alapversenyben bemutatott 588 köre jobb volt a fennálló világrekordnál, melyet csak az olimpián, a világkupán, a világ- vagy az Európa-bajnokságon lehet hivatalosan megdönteni, így be kellett érnie az országos csúccsal. A magyarok másnap is benépesítették a női pisztolyosok dobogóját. Amíg az első napon Major, Jákó, Csonka Zsófia volt a sorrend 10 méteren, 25 méteren Major, Sike Renáta, Jákó végzett az első három helyen, míg Fábián itt is döntős volt, és ötödik lett. Közben a fiúk is belelendültek. Légpuskában Hammerl Soma a vele egyidős Kiss Viktort megelőzve nyerte a versenyt, Mészáros Eszter pedig ebben a számban is a másodikként zárt a női mezőnyben. A harmadik nap programja hasonlított az elsőéhez, csak ezúttal nem rendeztek külön nyolcas finálékat, egyből az alapverseny döntött. A felállás nem volt újdonság a magyarok számára, és ezt jelzi, hogy Mészáros 50 méter puska összetettben meggyőző sikert aratott. Azt már mondani sem kell, hogy légpisztolyban Major nyert, megint Sike és Jákó előtt. Vasárnap úgy tűnt, a versenyzők igazságosan igyekeztek elosztani egymás között a sikereket, hiszen sportpisztolyban Csonka is megszerezte az első győzelmét, Jákó pedig újfent odaért a második helyre, míg légpuska vegyes párosban Mészáros és Hammerl a bronzmérkőzésig jutott, majd magabiztosan múlta felül a cseh ellenfelét. A részletes eredmények ITT érhetők el. További korosztályos hírek SPORTLÖVÉSZETBEN a sportági aloldalunkon.