UtánpótlásSport December 8-án Egy nap az utánpótlásért címmel konferenciát rendez az Utanpotlassport.hu szerkesztősége a fiatalok sportjának aktuális kérdéseiről
2022. december 5.
  • instagram
Egy nap az utánpótlásért – konferencia
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2021-03-30 19:35

Alpesi sí: Pál Krisztián (16) sérülése árnyékolta be a mai napot Malbunban

Súlyos sérülést szenvedett a 16 éves Pál Krisztián a magyar síszövetség nemzetközi viadalának keddi versenynapján.

.Ma az óriás-műlesikló versenyszámot rendezték meg a magyar szövetség nemzetközi viadalán a liechtensteini Malbunban. A fiúk közül a legjobb eredményt Úry Bálint (17) érte el, ő az 53, 6 FIS pontjával a nyolcadik helyen végzett. A tizenhat éves Pál Krisztián viszont sajnos megsérült.

Úry Bálint  teljesített a legjobban a fiúk mezőnyében Kép: Magyar Sí Szövetség
Úry Bálint teljesített a legjobban a fiúk mezőnyében Kép: Magyar Sí Szövetség
„Krisztián a pálya felső szakaszában a lécével beakadt az egyik kapuba, és olyan szerencsétlenül esett el, hogy eltört a lába. A körülményekhez képest jól van, a törött sípcsontját már meg is operálták. A legjobb ellátást kapja a kórházban, az az orvos kezeli, aki egykor Lindsey Vonn lábát is műtötte. Megindító volt, amikor az eredményhirdetésnél a sporttársak jobbulást kívántak neki” – idézi a síszövetség honlapja a szervezet elnökét, Fürstner Józsefet. A lányok mezőnyében Majtényi Hanna (19), Junia Brigitta (19) és Kiss Anna Jázmin (16) is jól teljesített, Tóth Zita (18) ez alkalommal nem ért célba.