UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Öttusa

2021-03-30 16:20

Öttusa: Gulyás Michelle közel került az olimpiai kvótához

Az UTE 20 éves öttusázója, Gulyás Michelle a budapesti világkupaversenyen elért tizenkettedik helyével nagyot lépett előre a ranglistán.

Kiváló formában kezdte az évet az UTE 20 éves öttusázója, Gulyás Michelle, aki teljesítményével egyre közelebb kerül az olimpiai kvóta megszerzéshez.

Gulyás Michelle közel került az olimpiai kvótához Fotó: Buza Virág/MÖSZ
Gulyás Michelle közel került az olimpiai kvótához Fotó: Buza Virág/MÖSZ
A még juniorkorú versenyző egy hónappal ezelőtt megnyerte a budapesti Peridot magyar nyílt fedett pályás versenyt, legutóbb pedig a szintén a magyar fővárosban rendezett világkupaversenyen remekelt és zárt az előkelő tizenkettedik helyen. A szereplése több mint biztató, és talán épp a gyorsan regenerálódó fiataloknak kedvez, hogy pihenni sincs sok idő: jövő szerdától Szófiában folytatódik a pontgyűjtő sorozat, ráadásuk a bolgár főváros egymás után két világkupa-fordulónak lesz házigazdája. „A budapesti versenyen elért tizenkettedik helyével Gulyás Michelle akkorát lépett előre a ranglistán, hogy karnyújtásnyira van tőle a kvótás hely” – mondta az MTI-nek Kállai Ákosa női válogatott kapitánya, aki azt is kiemelte, hogy a listán sűrű a mezőny, és mivel eddig B-kategóriás versenyeken lehetett pontokat gyűjteni, a következő időszakban ki fognak hullani azok, akiknek egy világkupa mezőnye már erős, ezért nagy átrendeződések várhatók. „Michelle remek szereplése, előretörése ösztönözheti és el is bizonytalaníthatja a többieket. A következő versenyeken figyelni fogom, ki tudja elviselni ezt a nyomást, kire hogyan hat az új helyzet” – folytatta a kapitány. A bulgáriai világkupa-állomások után a sorozat a székesfehérvári döntővel zárul május 13. és 16. között. A kairói világbajnokságra, amelyen nemenként három közvetlen kvótát lehet szerezni, június második hetében kerül sor. További korosztályos hírek ÖTTUSÁBAN a sportági aloldalunkon.