UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tornasportok

2021-03-30 09:05

Torna: Mayer Gréta két aranyat nyert az ifjúsági szerenkénti ob-n

A DKSE és a KSI leány tornászai dominálták az ifjúsági szerenkénti országos bajnokságot.

Szombaton rendezték Budapesten az ifjúsági leány tornászok szerenkénti magyar bajnokságát. Számos kiváló teljesítmény született, de közülük is érdemes kiemelni a dunaújvárosi 14 éves Mayer Grétát, aki három számban is az élen végzett. Az ifjúsági Eb-ezüstérmes Mayer nyerte az ugrás és a talaj számát is, továbbá azonos pontszámmal második helyen zárt gerendán. A másik DKSE kiválóság Makai Lilla pedig korláton, illetve gerendán is győzedelmeskedett a magasabb kiviteli pontoknak köszönhetően. A leány utánpótlásszakág szakmai igazgatóját, Jordanov Zoltánt kértük, hogy értékelje a hétvégén történteket.

Mayer Gréta (14) zárta a legtöbb aranyéremmel az ifi szerenkénti ob-t Forrás: MATSZ / Freschli József
Mayer Gréta (14) zárta a legtöbb aranyéremmel az ifi szerenkénti ob-t Forrás: MATSZ / Freschli József
„A pandémiás körülményekhez képest zökkenőmentesen lezajlott a hétvégi verseny. Kiváló gyakorlatok és eredmények születtek. A dunaújvárosi KSE és a KSI tornászai szinte az összes érmet elvitték – kezdte az Utánpótlássportnak a szakember. – Külön felhívnám a figyelmet a gerendán történt rendkívül kiélezett viadalra. Magas színvonalú gyakorlatokat láthattunk. Hét versenyző is négy tized ponton belül zárt a győzteshez képest. Holtverseny alakult több pozícióban is. Kifejezetten biztató, hogy ez a generáció ilyen jól teljesít ezen a szeren. A gerenda többnyire a sorsdöntő szer, ahol el lehet bukni, vagy meg lehet nyerni az adott esemény összetett küzdelmeit.” A gerenda mellett talajon is hasonlóan nívós mezőny gyűlt össze Jordanov szerint. „A talajgyakorlatok esetén szintén nagyszerű produkciókat nyújtottak a lányok. Eredeti koreográfiákat mutattak be, remek akrobatikai elemekkel megspékelve. Összességében remekül szerepeltek a fiatalok.” Az ifjúsági megmérettetés mellett a felnőttek számára is hétvégén rendezték a szerenkénti ob-t. A tavalyi évben még utánpótláskorúnak számító 2005-ös születésű Szilágyi Nikolett (UTE) kitűnően teljesített a „nagyok” között, mi több két érmet is begyűjtött. A közel egy éve nem versenyző Szilágyi ezüstérmet szerzett gerendán, míg bronzérmet érő gyakorlatot mutatott be talajon.

IFJÚSÁGI SZERENKÉNTI ORSZÁGOS BAJNOKSÁG EREDMÉNYEI Ugrás 1. Mayer Gréta (DKSE) – 13.350 2. Bogyó Anna Szófia (KSI) – 13.000 3. Balázs Kíra (KSI) – 12.750 Korlát 1. Makai Lilla (DKSE) – 12.800 2. Czifra Bettina Lili (DKSE) – 11.300 3. Mayer Gréta (DKSE) – 11.100 Gerenda 1. Makai Lilla (DKSE) – 12.300 1. Mayer Gréta (DKSE) – 12.300 3. Peresztegi Nóra (Postás SE) – 12.200 3. Balzsay Hanna (KSI) – 12.200 Talaj 1. Mayer Gréta (DKSE) – 12.800 2. Bogyó Anna Szófia (KSI) – 12.600 3. Balázs Kíra (KSI) – 11.900

További korosztályos hírek TORNASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.