UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Úszás

2021-03-31 17:55

Úszás: Kós készülhet az olimpiára, négy fiatal került be a felnőtt Eb-csapatba

Az UTE 18 éves versenyzője, Kós Hubert 200 m vegyesen került be az olimpiai csapatba, a májusi, budapesti felnőtt Eb-re rajta kívül Betlehem Dávid, Fábián Bettina és Veres Laura készülhet az utánpótláskorúak közül.

A korábban elhangzottakkal szinkronban a férfi 200 gyors és 200 vegyes kivételével valamennyi számban védetté váltak az olimpiai A-szintet teljesített, a hazai ranglista első és második helyén álló versenyzők. A MÚSZ elnöksége elfogadta Sós Csaba szövetségi kapitány erre vonatkozó előterjesztését. A 200 m vegyesen van egyedül utánpótlás-érdekeltség, Kós Hubert (18) ráadásul védett versenyzőnek minősül a múlt heti országos bajnokságon úszott 1:57.58-as, junior Európa-rekordot jelentő idejének köszönhetően.

Kós Hubert az olimpián és a felnőtt Eb-n is indulhat Fotók: Derencsényi István/MÚSZ
Kós Hubert az olimpián és a felnőtt Eb-n is indulhat Fotók: Derencsényi István/MÚSZ
Az öt hét múlva kezdődő budapesti Európa-bajnokságra a szokásos nagy csapatot szerepelteti a kapitány: 31 férfi és 25 női úszó kap lehetőséget a Duna Arénában (a LEN-viadalon az egyéni számokban négy induló nevezhető az előfutamokba, igaz, csak kettő juthat az elődöntőkbe, döntőkbe). Az utánpótláskorúak közül Kós mellett a hosszabb gyorsszámokban érdekelt Betlehem Dávid (18), a felnőtt ob-n két számban érmes Fábián Bettina (17), valamint 200 m gyors magyar bajnoka, Veres Laura (16) kap lehetőséget. „Hogy a kontinensviadalon ki milyen távon áll rajthoz, az lassan véglegessé válik, de még várok néhány visszajelzést az edzőktől, így ezt a részt kicsit később szeretném megosztani a nyilvánossággal” – a tette hozzá az Eb-névsorhoz Sós kapitány. További korosztályos hírek ÚSZÁSBAN a sportági aloldalunkon.