UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2021-04-02 11:34

Jégkorong: kétszer kapott ki a szlovák U18-asoktól az U19-es válogatott

A húsvéti válogatott felkészülés első félidejében két vereséget szenvedett a szlovákok ellen Horváth András junior jégkorong-válogatottja. A jövő héten Lengyelországba utazik a társaság.

Jól indult a szerdai, azaz egy évvel fiatalabb szlovákok elleni felkészülési meccse az U19-es, már a decemberi I/A csoportos junior jégkorong-válogatottunknak. Horváth András 2002-es és 2003-as születésű tanítványai 2–1-re is vezettek az egy évvel fiatalabb szlovákok ellen. A harmadik harmad viszont valóságos kiütést hozott: azt az etapot 6–0-ra nyerték a vendégek, s végül 9–2-re győztek a vendégek a fővárosi Tüskecsarnokban.

A szlovákok U18-asok magasabb szintet képviseltek a juniorválogatottunknál Forrás: MJSZ
A szlovákok U18-asok magasabb szintet képviseltek a juniorválogatottunknál Forrás: MJSZ
A második, csütörtök délben kezdődő összecsapás már lényegesen „kezelhetőbb” eredményt hozott, viszonylag szoros mérkőzésen 5–2-es vereséget szenvedett az együttes, Horváth András vezetőedző így értékelt a látottakat: „Muszáj ilyen szintű ellenfelekkel játszanunk, mert erre számíthatunk majd a világbajnokságon is. Bármennyire is rosszul esik, hogy kikapunk, ezt a szintet kell felvennünk a célunk eléréséhez. Azt várom, hogy a jövő heti lengyelországi mérkőzésekre fejlődjünk és bizonyos játékelemekben előrelépjünk." A mieink húsvét után Lengyelországba utaznak két újabb edzőmeccsre. További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.