UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Úszás

2021-04-03 17:15

Úszás: Ugrai Panna a felnőtt ob-n nyert négy érem után, a junior Eb-n is szeretne dobogóra állni

Az érmek számában a legeredményesebb utánpótláskorú versenyző volt a nemrégiben véget ért felnőtt úszó országos bajnokságon a HÓD Úszó SE 16 éves sportolója, Ugrai Panna, aki mostantól a római junior Európa-bajnokságra készül. Vele és edzőjével, Máté Hunorral beszélgettünk.

A tavaly év végén rendezett felnőtt úszó ob-n még csak 200 m vegyesen volt bronzérmes a HÓD Úszó SE 16 esztendős versenyzője, Ugrai Panna. A nemrégiben befejeződött, március végi bajnokságon viszont a kétszáz vegyes mellett 100 m gyorson, valamint 50 és 100 m háton is harmadikként csapott célba.

A 16 éves Ugrai Panna négy érmet nyert a felnőtt ob-n Forrás: MÚSZ
A 16 éves Ugrai Panna négy érmet nyert a felnőtt ob-n Forrás: MÚSZ
Természetesen ő sem volt elégedetlen a kitűnő szezonkezdettel: „Szerettem volna minél több versenyszámban javítani ezen az országos bajnokságon, mert elég jól sikerült a felkészülésem – mondta az Utánpótlássportnak Ugrai. – A törökországi edzőtáborban a kisebb térdsérülésem után is remekül ment a munka, ezért köszönettel tartozom a Magyar Úszó Szövetségnek, edzőmnek, aki végig mellettem állt és a gyógytornászomnak, aki tanácsaival a nagy távolság ellenére is tudott segíteni. Hat egyéni csúcsot úsztam, több számban is 800 LEN-pont fölé kerültem, külön örülök, hogy reggel sikerült ezeket az időket teljesíteni. Még az utolsó napra is maradt erőm, 100 m pillangón megtörtem az egyperces határt, 50 m háton pedig összejött a korosztályos csúcs.” A kiváló év eleji eredmények után természetesen sikeréhesen tekint az év hátralévő (nem kevés) feladatára. A következő állomás a római junior Eb lehet. „Az idén elsősorban az Európa-bajnokságra koncentrálunk, amelyen szeretnék dobogóra állni, de közben a korosztályos világbajnokságra is kiharcolnám az indulást. Jövőre már felnőttversenyző leszek, ezért remélem, ki tudom hozni a legtöbbet az utolsó korosztályos évemből, és olyan időket úszni, hogy 2022-ben már a nagyok között is lehessen rám számítani.”
A HÓD Úszó SE edzője elégedett Ugrai munkájával Fotó: Tésik Attila
A HÓD Úszó SE edzője elégedett Ugrai munkájával Fotó: Tésik Attila
A 2019-es bakui EYOF-ot megjárt versenyző teljesítményével természetesen edzője, Máté Hunor is elégedett. „Összességében remek munkát végzett a felkészülés során, ami az eredményekben is megmutatkozott. Nemcsak erőnlétileg és technikailag, hanem mentálisan is nagyot fejlődött az utóbbi időben, ez a profi gondolkodás nagyban hozzásegítette az eredményeihez és az ifi országos csúcshoz.” A remek ob-szereplés után természetesen a tréner is kíváncsian várja, mire lesz képes a folytatásban a hódmezővásárhelyi lány. „Nagyon fontos, hogy egészségesek maradjanak a sportolóink, nem eshetnek ki felkészülési periódusok sérülés vagy betegség miatt. Folytatjuk a megkezdett munkát, egy edzőtábor, valamint több felkészülés vár ránk. Panna igazán tehetséges, sokoldalú versenyző, kellemetlen és kiszámíthatatlan ellenfél, bármi előfordulhat. A járvány miatt elmaradt tavaly a számunkra legfontosabb verseny, az ifjúsági Eb, de a reményeink szerint az idén kárpótol bennünket a római kontinensviadal.” További korosztályos hírek ÚSZÁSBAN a sportági aloldalunkon.