UtánpótlásSport
2024. április 16.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Vívás

2021-04-05 13:41

Vívás: a fiúknál román, a lányoknál amerikai győzelem született a kadétok kardversenyében a kairói vb-n

A magyarok távolmaradásával zajló egyiptomi utánpótlás-világbajnokságon a kadétoknál a román Marco Sovar nyerte a fiúk kardszámát, míg a lányoknál az amerikai Magda Skarbonkiewicz gyűjtötte be az aranyérmet ugyanebben a fegyvernemben.

A magyar csapat nélkül Kairóban zajló korosztályos vívó-világbajnokság második napján rendezték a kadétok küzdelmeit mind a leány, mind a fiú kardozók számára. A fiúk 57 fős mezőnyében a román Marco Sovar bizonyult a legjobbnak. A döntő asszóban a dél-koreai Junseong Parkot múlta felül szoros csatában, 15:13-ra. Park az orosz Arszenij Selekovot győzte le az elődöntőben 15:14-re, addig a végső győztes román fiú az amerikai Colby Harley-n jutott túl 15:10-es asszóban.

Román diadal a kadét fiúknál Forrás: FIE
Román diadal a kadét fiúknál Forrás: FIE
„Nagyon jó érzés, hogy sikerült nyernem. Keményen megdolgoztam ezért a győzelemért, és szerintem kiérdemeltem az aranyat – nyilatkozta a végső győztes román. – Bár a csoportmeccseken nem vívtam a legmagasabb szinten a saját mércém szerint, de szerencsére nem zavart meg semmi, és csak saját magamra tudtam fókuszálni.” A 49 indulót számláló lányok küzdelmeiben az amerikai Magda Skarbonkiewicz állhatott a dobogó legfelső fokára, miután a fináléban magabiztosan 15:7-re diadalmaskodott az orosz Julija Szalabaj ellen. A harmadik helyen az azeri Zarifa Huseynova, illetve az amerikai Zoe Kim zártak. „Hihetetlen az egész, nem tudom felfogni még – mondta az aranyérmes amerikai lány. – Egy teljes esztendőn keresztül csak edzettem, és ilyen hosszú szünet rögtön az első versenyen, amin elindulok, megnyerem.”

Végső sorrend a kadét fiúk kardversenyében: 1. Marco Sovar (román) 2. Junseong Park (dél-koreai) 3. Arszenij Selekov (orosz) 3. Colby Harley (amerikai) 5. Radu Nitu (román) 6. Asier Olangua (spanyol) 7. Murad Akbarov (azeri) 8. Bexultan Abzhal (kazah) Végső sorrend a kadét lányok kardversenyében: 1. Magda Skarbonkiewicz (amerikai) 2. Julija Szalabaj (orosz) 3. Zoe Kim (amerikai) 3. Zarifa Huseynova (azeri) 5. Yunseo Lee (koreai) 6. Alina Pasztuhova (orosz) 7. Teodora Neagu (román) 8. Denisa Serban (román)

További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.