UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tekvondó

2021-04-07 14:00

Tekvondó: legalább egy érem benne van a csapatban a szófiai Eb-n

Több mint egy éve rendeztek utoljára világversenyt a tekvondósoknál, a hosszú kényszerszünet előidézője pedig „természetesen” a koronavírus-járvány volt. Bár a pandémia még tartja hadállásait, a kellő biztonsági intézkedések hatékonyságában bízva egyre-másra kerülnek sorra kontinentális viadalok is, a koreai gyökerű küzdősportban például csütörtöktől vetélkednek Európa legjobb „pusztakezes-lábas” harcművészei, köztük Magyarország reprezentánsai Eb-érmekért.

Hétfős magyar válogatott próbál szerencsét a bolgár fővárosban a tekvondósok Európa-bajnokságán, amelyet nem sportcsarnokban, nem a korábban megszokott versenykörülmények közepette, hanem egy szófiai szállodában bonyolítanak le csütörtöktől a hét végéig. A szokatlan miliőt a koronavírus-járvány változatlan megléte indokolja, s a mieink – köztük az öt utánpótláskorú – is abban a tudatban vágtak neki az Eb-re vezető útnak, hogy érkezéstől hazaindulásig egy hotel „foglyai” lesznek, ott küzdenek az érmekért és világranglista-pontokért a külvilágtól hermetikusan elzárva.

Az egyik magyar éremvárományos a Los Angelesben élő, 17 éves Salim Omar Forrás: wtftaekwondo.hu
Az egyik magyar éremvárományos a Los Angelesben élő, 17 éves Salim Omar Forrás: wtftaekwondo.hu
„Bizony, a szállodát senki nem hagyhatja el, se ki, se be, amíg az Európa-bajnokság tart, buborékrendszerben töltjük el a következő napokat” – erősítette meg az utanpotlassport.hu-nak Patakfalvy Miklós, a hazai szövetség első embere, aki a bulgáriai kontinensviadalon a versenyigazgatóság tagjaként lesz jelen. Szerdai telefonhívásunk átszállás közben, a frankfurti repülőtéren érte utol az elnököt, aki szintén negatív PCR-tesztet igazoló papírral a zsebében kelt útra. Ami magát az Eb-t illeti, az egykori kiváló versenyzőből lett sportvezető elmondta, hogy összességében optimistán várja a szófiai „zártkörű” viadalt. „Legalább egy érem benne van a csapatban, de titkos reményeink szerint akár kettő is lehet. Persze ehhez kell a jó sorsolás, megfelelő pillanatban a jó diszpozíció is” – fogalmazott. Válogatottunk korosztályos részlegéből hárman mutatkoznak be az Eb nyitónapján: a 20 éves Kopcsik Laura (49 kg) mellett a Los Angelesben élő és készülő Salim fivérek, a 19 éves Sharif (58 kg) és egy évvel fiatalabb öccse, Omar (54 kg). A 20 éves Patakfalvy Lucát (57 kg) és a 19 esztendős Józsa Leventét (68 kg) pedig pénteken szólítják a küzdőtérre. További korosztályos hírek TEKVONDÓBAN a sportági aloldalunkon.