UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2021-04-08 20:11

Kézi: „A győzelmekből könnyebb építkezni” – ifj. Kiss Szilárd, a Boglári Akadémia-SZISE vezetőedzője

Fontos győzelmet aratott a Dunaújváros ellen, és elmozdult a kiesőzónából a Boglári Akadémia-SZISE szinte kizárólag utánpótláskorúakra építő csapata a női kézilabda NB I-ben. Az együttes vezetőedzőjét, ifj. Kiss Szilárdot kérdeztük.

Utoljára szeptember 24-én, még az Alba Fehérvár elleni hazai mérkőzésen ünnepelhetett győzelmet – februárban még Békéscsabán értek el döntetlent – a női kézilabda NB I-ben újonc Boglári Akadémia-SZISE csapata – egészen múlt péntekig.

Így örültek a balatonboglári lányok a Dunaújváros legyőzésének Fotó: Tompos Gábor/NEKA
Így örültek a balatonboglári lányok a Dunaújváros legyőzésének Fotó: Tompos Gábor/NEKA
Akkor a Dunaújvárost fogadta a szinte kizárólag utánpótláskorúakra építő balatonboglári alakulat, és 28–26-os, kulcsfontosságú győzelmet aratott. „Biztos, hogy nagyon kellett, mert a győzelmekből könnyebb építkezni – kezdte ifj. Kiss Szilárd vezetőedző az Utánpótlássportnak. – Ez egyfajta visszaigazolás mindenkinek, hogy érdemes nagyon kitartónak lenni. Masszívabb volt a védekezésünk, ismét jött az extra kapusteljesítmény, amit ezúttal ki is használtunk, valamint jó tempóban mentek végig a lerohanásaink. Örülünk az eredménynek, de fontos, hogy a helyén kezeljük a győzelmet, tudjuk, mennyi problémával küzdött a Dunaújváros.” Az ifjúsági leányválogatottat is irányító szakvezető és persze csapata dolgát is megnehezítette a koronavírus-járvány. Nem a tervezett ritmusban játszották le eddig a szezont, és akkor még finoman fogalmaztunk…
Ifj. Kiss Szilárd szerint még mindig a Szombathely a bennmaradásért folyó versenyfutás esélyese Fotó: Tompos Gábor/NEKA
Ifj. Kiss Szilárd szerint még mindig a Szombathely a bennmaradásért folyó versenyfutás esélyese Fotó: Tompos Gábor/NEKA
„A tavaszi karanténunk után júniusban kezdtünk, és elég jól sikerült, háromhónapos felkészüléssel remek állapotban vágtunk neki az NB I-es szezonnak. Utána az újabb, négyszeres karantén nagyon megviselt bennünket, minimum három, de inkább négy hónap maradt ki, abban az időszakban csak a játékosok egyéni fejlesztésével tudtunk foglalkozni. Most öt-hat hete végzünk ismét normális munkát, de nem tudom megmondani pontosan mennyit fejlődött a kezdés óta a csapat, mert nincs viszonyítási alap; nem játszunk a saját korosztályunkkal és válogatott mérkőzések sincsenek.” Ami pedig a bajnokság folytatását illeti, a hasonlóan jó mérkőzéseket szeretne csapatától a jelenleg 12. helyen álló Balaton-parti csapat mestere, mint amilyen a Dunaújváros elleni volt. „A célok továbbra sem változtak meg, az első, hogy játszanak és fejlődjenek a gyerekek. Ha Szombathelyen nyertünk volna, akkor reális közelségbe került volna a bennmaradás kiharcolása, így pénteki sikerrel sem gondolom, hogy mi vagyunk a favoritok. Viszont lesznek még olyan meccsek, amelyeken közel leszünk az ellenfélhez, akkor kell majd úgy teljesítenünk, mint a legutóbb.” További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.