UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2021-04-09 20:02

Kézi: a veszprémi és füredi fiatalokról is szólhat a férfi Magyar-kupa négyes döntője

A Veszprémi KKFT és a Balatonfüred utánpótláskorú játékosai is megmutathatják magukat vasárnap kezdődő, szigetszentmiklósi férfi kézilabda Magyar-kupa Final 4-ban.

A hétvégén Szigetszentmiklósra figyel a hazai kézilabda-társadalom, a Városi Sportcsarnok ad otthont a férfi Magyar-kupa négyes döntőjének. A favorit ezúttal is természetesen a (Telekom) Veszprém és a Szeged, de a két „nagy” mellett az utánpótláskorúakat nagy számban felvonultató Veszprémi KKFT-re és Balatonfüredre is érdemes odafigyelni.

A veszprémi fiatalok megnehezíthetik a Szeged dolgát az elődöntőben Forrás: VKKFT Veszprém
A veszprémi fiatalok megnehezíthetik a Szeged dolgát az elődöntőben Forrás: VKKFT Veszprém
Az élvonalban újonc és az egyik legfiatalabb átlagéletkorú kerettel szereplő „kis Veszprém” már a négy közé jutásért hatalmas bravúrt hajtott végre, amikor idegenben négy góllal legyőzte a Csurgó gárdáját. Azon a találkozón, mint egyébként az idén már oly sok mérkőzésen, az alakulat vezére volt a mindössze 17 éves irányító, nyolc gólt szerző Fazekas Gergő is. Rá alighanem kulcsszerep hárulhat szombat este a BL-álmoktól a héten elköszönő szegediek ellen is. A Balatonfüred esélyesként várta a negyeddöntőt, és magabiztosan nyert is a Mezőkövesd otthonában. A tizenhat gólos diadalból nyolc találattal vette ki a részét a 20 éves jobbszélső, Brandt Balázs. Ő, valamint a bajnokságban szintén rendre lehetőséget kapó Draskovics Gellért és Határ Péter a Telekom Veszprém ellen is nagy eséllyel szóhoz juthat. Vasárnap tehát következnek az elődöntők, előbb a Telekom–Füred, majd a VKKFT–Szeged csörte. A realitások alapján az említett fiatalok a bronzmeccsen találkozhatnak, de ki mer beszélni egy, a mostanihoz hasonló szezonban realitásokról?

A férfi Magyar-kupa négyes döntőjének vasárnapi programja: Elődöntő 18: Telekom Veszprém–Balatonfüred 20.15: Veszprémi KKFT–Szeged

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.