UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Tekvondó

2021-04-09 18:46

Tekvondó: Patakfalvy Luca bronzérmes lett a felnőtt Európa-bajnokságon

Az 53 kilogrammos súlycsoportban szereplő, 20 éves Patakfalvy Luca bronzérmet nyert a Szófiában zajló felnőtt tekvondó Európa-bajnokságon.

Patakfalvy Luca a nyolcaddöntőben az olasz Sarah Alt, a negyeddöntőben a spanyol Alma María Pérezt győzte le, majd a legjobb négy között a török Zeliha Agris már túl nagy falatnak bizonyult.

Patakfalvy Luca bronzérmes lett Forrás: wtftaekwondo.hu
Patakfalvy Luca bronzérmes lett Forrás: wtftaekwondo.hu
A 20 éves sportoló a szerkesztőségünk által gyártott Utánpótlássport 2020 évkönyvben így beszélt az idei esélyeiről és a tokiói reményeiről: „A menetrend világos: egyetlen versenyem lesz, a májusi, amelyen a súlycsoportomban a döntőbe kell jutni. Tartanak még ugyan Európa-bajnokságot is Tokió előtt, de annak az eredménye nem számít bele a kvalifikációba. Jobbak az esélyeim, mintha 2020-ban rendezték volna a selejtezőt, ugyanakkor azzal is tisztában vagyok, hogy csak 2024-re leszek ideális korban. A fő cél, hogy a párizsi olimpia jól sikerüljön, de természetesen mindent megteszek, hogy már Tokióban ott lehessek.” Patakfalvy bronza mellett született már magyar érem a kontinensversenyen, a nem egészen 18 éves Salim Omar aranyérmet nyert az 54 kg-sok mezőnyében. További korosztályos hírek TEKVONDÓBAN a sportági aloldalunkon.