UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2021-04-10 08:27

Jégkorong: kettős lengyelországi sikerrel zárta le az évadot a juniorválogatott

Húsvét előtt nem bírt a szlovákokkal az elmúlt napokban azonban kettős győzelmet aratott a lengyelek otthonában az U19-es jégkorong-válogatott; Horváth András vezetőedző értékelt.

Talán mindenki kicsit többet várt a szlovák U18-as válogatott ellen a fővárosi Tüskecsarnokban megvívott két mérkőzéstől. A vendégek előbb 9–2-re, majd 5–2-re győztek a kétségtelenül hiányos, légiósai nélkül szereplő magyar U19-es garnitúra ellen. A húsvét utáni lengyelországi túrának ezzel szemben már erősebb összeállításban, a felnőtt Magyar-kupa négyes döntőben szereplő miskolci és debreceni játékosokkal kiegészülve, huszonkét fővel vágott neki a nemzeti együttes, és az eredmények is kedvezőbben alakultak.

Kétszer is legyőzte a lengyeleket a juniorválogatott Forrás: Magyar Jégkorong Szövetség
Kétszer is legyőzte a lengyeleket a juniorválogatott Forrás: Magyar Jégkorong Szövetség
Előbb 7–1-es, majd 3–2-es vereséget mértek a fiúk a lengyelekre Tychyben – és fontos megjegyezni, hogy a hazai együttes egy évvel idősebb, U20-as alakulatát sikerült kétszer legyőzni. Ezek után a válogatott vezetőedzője is elégedetteben értékelt, mint egy héttel korábban. „Egy pici hiányérzet maradt bennem, amiért nem tudtuk komplettebb csapattal megméretni magunkat a szlovákok ellen – kezdte Horváth András. – De például azon a találkozón is akadt néhány olyan játékos, aki kellemes meglepetést okozott a teljesítményével. Ami a lengyelek elleni két meccset illeti, bevallom, kicsit erősebb riválisra számítottam. Az első összecsapáson sikerült is kihasználni a fölényünket, a másodikon ez már csak részben jött össze, de mégis örülök, mert pozitív érzésekkel zárhatjuk le ezt a viszontagságos szezont.” A valóban roppant nehéz szezon után, ha minden igaz, decemberben végre I/A csoportos vb-n szerepelhet a juniorválogatott. A torna rendezésére információink szerint a magyar szövetség is beadta a pályázatát, így az sem kizárt, hogy Budapest lesz az esemény házigazdája.

Az U19-es jégkorong-válogatott kerete: Kapusok: Antek Tamás (Debrecen), Remete Gergő (Vasas) Hátvédek: Csollák Márkó (MAC), Fazakas Erik (DVTK), Gruff Kevin (Vasas), Hadobás Zétény (DVTK), Horváth Kristóf (Vasas), Jakabfy Sámuel (Dunaújváros), Tornyai Mátyás (MAC) Csatárok: Ádám Zsolt (MAC), Antal Norbert Bendegúz (Pesterzsébet), Ambrus Csongor (Fehérvár), Barna Dávid (Dunaújváros), Csiszer Ádám (Fehérvár), Fekete Alex (Fehérvár), Galajda Zsombor (DVTK), Károly Róbert Nikolasz (Vasas), Mattyasovszky Gergely (DVTK), Mihalik András (Debrecen), Schlekmann Márk (MAC), Tóth Tamás (DVTK), Varga Balázs (KooKoo, Finnország)

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.