UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Birkózás

2021-04-11 18:01

Birkózás: hat éremmel tértek haza a poreci nemzetközi versenyről a junior kötöttfogású versenyzők

Két aranyat, két ezüstöt és két bronzérmet szereztek a magyar kötöttfogású birkózók a juniorkorúak horvátországi nemzetközi versenyén. A magyarok közül a 72 kilós Tösmagi Attila és a 130 kilós Bazsó Adolf is az aranyéremig menetelt.

Fodor Zoltán és Kliment László vezetésével tizennégy magyar kötöttfogású juniorkorú birkózó is rajthoz állt a 2021. évi Adria-trófeája elnevezésű nemzetközi versenyen Horvátországban - olvasható az eseményről a birkózó szövetség honlapján. A tizenhat nemzetet felvonultató viadalra még Ázsiából, egészen pontosan Üzbegisztánból is érkeztek versenyzők, de a környező országok mellett Svédország, Moldova, Németország, Izrael és Finnország is komoly erőkkel képviseltette magát.

Az aranyérmet szerző Tösmagi Attila (19) már a felnőttválogatottal edz Forrás: Kadir Caliskan / UWW
Az aranyérmet szerző Tösmagi Attila (19) már a felnőttválogatottal edz Forrás: Kadir Caliskan / UWW
A magyar küldöttségből a kadét vb-bronzérmes Tösmagi Attila, valamint Bazsó Adolf állhatott fel a dobogó első fokára, mindketten négy-négy mérkőzést megnyerve bizonyultak súlycsoportjuk legjobbjának. Szintén a fináléba jutott a Honvéd serdülő Európa-bajnoka, Varsányi László a 97 kilogrammosok között, végül azonban kénytelen volt beérni az ezüstéremmel, akárcsak a nehézsúlyú junior Eb-ötödik Végh Artúr is, aki honfitársától, Bazsótól szenvedett vereséget a körmérkőzések során. A két bronzérem a 82 kg-os Mezei Dominiket és testvérét, a 87 kilóban érdekelt Mezei Patrikot illette meg, mindketten a vigaszágon menetelve harcolták ki a harmadik helyet. Magyarország a csapatpontverseny díjátadóján is érdekelt volt, Üzbegisztán és Németország mögött 126 ponttal az előkelő harmadik helyen zárt.

A magyar versenyzők eredményei: 72 kg: 1. Tösmagi Attila 82 kg: 3. Mezei Dominik 82 kg: 5. Dömök Péter 87 kg: 3. Mezei Patrik 97 kg: 2. Varsányi László 130 kg: 1. Bazsó Adolf 130 kg: 2. Végh Artúr Kiesett: Kovács Gábor (60 kg), Petenykó Viktor (60 kg), Pohilec Ádám (63 kg), Kovács Ádám (67 kg), Deák Zoltán (67 kg), Klányi Krisztofer (77 kg), Mohl Richárd (97 kg).

Egyéb korosztályos hírek BIRKÓZÁSBAN a sportági aloldalunkon.