UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2021-04-14 15:36

Jégkorong: csütörtöktől Ausztriában vesz részt Négy Nemzet-tornán az ifjúsági válogatott

Az osztrák, a lengyel és a szlovén válogatottal találkoznak a St. Pöltenben rendezendő négycsapatos felkészülési tornán U18-as hokisaink.

A hét elején a két U17-esek elleni győztes mérkőzéssel melegített az ifjúsági (vagyis U18-as) jégkorong-válogatott. A csütörtökön, az ausztriai St. Pöltenben kezdődő Négy Nemzet-tornán már a házigazda mellett a lengyelekkel és a szlovénokkal találkozik Svasznek Bence együttese.

Forrás: Magyar Jégkorong Szövetség
Forrás: Magyar Jégkorong Szövetség
A nemzeti együttes vezetőedzője így nyilatkozott a jegkorongszovetseg.hu-nak a várakozásairól. „Nagyon örülök, hogy mehetünk erre a tornára, hiszen eddig kevés meccset játszottunk ebben a szezonban, most viszont lehetőségünk lesz jobban megismerni azokat a játékosokat, akik külföldön játszottak, és eddig nem tudtak hazajönni és megmutatni magukat. Három kemény ellenféllel találkozunk, bízom benne, hogy jó mérkőzéseket játszunk, a fiúk pedig bizonyítanak. Az egymás közötti játékok általában nem a legerősebbek, a srácok ezzel együtt eltökéltek, és biztos vagyok benne, hogy Ausztriában szintet fogunk lépni.”

Az U18-as jégkorong-válogatott kerete: Kapusok: Csibi Dávid (Fehérvár), Hegedüs Levente (DVTK), Straubinger Zoltán (MAC) Hátvédek: Bajkó Botond (KooKoo, Finnország), Deák Márton (Viikingit, Finnország), Farkas Boldizsár (Assat, Finnország), Ritecz Richárd (UTE), Rozsmann Krisztián (Österäker, Svédország), Salamon Zoltán (Fehérvár), Sántha Botond (UTE), Szabó Péter (Fehérvár), Szalay Boldizsár (DVTK) Csatárok: Alapi Márton (Fehérvár), Antal Boldizsár (Viikingit, Finnország), Dobos Mihály Bendegúz (Pesterzsébet), Farkas László (Fehérvár), Horváth Bence (KooKoo, Finnország), Ivády Milán (MAC), Kiss Ádám (Fehérvár), Kocsis Botond (DVTK), Lambert Levente (Österäker, Svédország), Nádasy Márton (Assat, Finnország), Simon Levente (UTE), Trozsák Ádám (DVTK), Weidemann Márk (MAC)

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.