UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2021-04-16 20:53

Kosár: jelen állás szerint a Csata DSE a juniorok és a kadétok között is első kiemeltként vághat neki az ob-döntőknek

Mondhatni természetes, hogy a Csata DSE leány kosarasai vezetik a tabellát az utánpótlás-korosztályok bajnokságaiban. A kadét- és a juniorcsapatot irányító Semsei Barbarát kérdeztük a mindkét korosztályban éllovas együttes várakozásairól az országos bajnoki döntők előtt.

Rendhagyó bajnoki évadot él meg valamennyi sportág. Egy valami azonban állandó minden körülmények között. Az utánpótlás leány kosárlabda-bajnokságok élmezőnyében a Csata DSE együttesei garantáltan ott szerepelnek. Jelenleg is vezetik mind a junior- mind a kadétpontvadászat tabelláját, mindez pedig biztosítja helyüket az évad végi országos döntőben. A rájátszás végéhez közeledve az említett korosztályokkal foglalkozó trénerrel, Semsei Barbarával beszélgettünk. „A koronavírus-járvány a mi bajnoki idényünket is megnehezítette, sokszor nem tudtunk teljes kerettel kiállni, illetve mérkőzéseket is át kellett tenni más időpontra, ám az eddigi eredmények azt bizonyítják, hogy jól alkalmazkodtunk a kihívásokhoz” – nyilatkozta a Csata trénere az Utánpótlássportnak. – Nálunk mindig a játékosok fejlődése élvez prioritást, ezért az U18-os és U16-os fiatalok felnőttben való szerepeltetése az elsődleges. A juniorok és a kadétok közül néhányan rendszeresen játszanak az NB I-es, illetve az NB I/B-s alakulatainkban. Emiatt a kadétoknál több alkalommal serdülőkorúakkal álltunk ki, de a veretlen mérleget így is megtudtuk őrizni.”

Semsei Barbara és Bódi Ferenc edzők irányításával menetel a Csata DSE az újabb korosztályos bajnoki címek felé Forrás: Csata DSE
Semsei Barbara és Bódi Ferenc edzők irányításával menetel a Csata DSE az újabb korosztályos bajnoki címek felé Forrás: Csata DSE
A kadétoknál eddig Semsei tanítványai 12 mérkőzésből 12-t megnyertek a rájátszásban. Azonban még két mérkőzés hátra van a programból, és mindkettőn a szintúgy szászázalékos mérleggel (11meccs/11győzelem) álló Vasas Akadémiával találkoznak. Az ütközetek minden bizonnyal előre hozott bajnoki döntőnek is megfelelnek. „Az egyik meccset már le kellett volna játszani korábban, de akkor többen koronavírusosak lettek nálunk, így akkor elhalasztásra került a találkozó a Vasas beleegyezésével. Úgy érzem ez két mérkőzés most nagyon jó erőfelmérő lesz mindkét együttesnek, illetve remekül szolgálja felkészülést az ob-döntőre. A tervek szerint hiányzó nélkül, teljes kerettel állhatunk ki a Vasas elleni csatákra. Természetesen nyerni szeretnénk mindenképpen, önbizalommal várjuk a rangadókat, és a presztízs mellett pedig az első hely megszerzése szempontjából is elengedhetetlen a győzelem.” Az ország legjobb nevelő műhelyei közé tartozó Csata élvonalbeli csapata négy junior- és egy kadétkorú játékossal vágott neki a mostani szezonnak. Köztük van a 16 éves Toman Petra is, aki 10 meccsen játszott az NB I alapszakaszában, és debütálhatott a legjobbak között a playoffban is. Továbbá a Bódi Ferenc által vezetett NB I/B-ben szereplő gárdának is meghatározó tagja. „A bajnokság első felében – a fiatal kora ellenére – a felnőttek között volt rá szükség, ezért a korosztályos csapatokban alig játszott, sőt előfordult, hogy az U16-os válogatott összetartásairól is lemaradt az élvonalbeli elfoglaltság miatt. Ugyanakkor a döntők idejére véget érnek a felnőtt bajnokságok, szóval addigra remélhetőleg számítunk rá is majd, komoly erősítés lenne mindkét korosztályban.” További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.