UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2021-04-16 14:38

Kosárlabda: kikapott a legutóbbi fordulóban, ám így is vezeti a tabellát az NKA Pécs a junior fiúk mezőnyében

Rendkívül kiélezetté vált a küzdelem a juniorkorú fiú kosarasok rájátszásában. Az NKA Pécs zsinórban kétszer kikapott, de még így is az élen áll, a Zsíros Akadémia és a szombathelyi Falco pedig szorosan követi a mecsekieket.

A két vereség ellenére az NKA Pécs továbbra is az első kiemeltként juthat be az országos döntőbe Forrás: Rátgéber Akadémia
A két vereség ellenére az NKA Pécs továbbra is az első kiemeltként juthat be az országos döntőbe Forrás: Rátgéber Akadémia
Az utolsó fordulókhoz érkezett a rájátszás Piros csoportja a junior fiúk kosárlabda-bajnokságában. A bajnokság hétközi játéknapja rendkívül sima mérkőzéseket hozott. Előbb a DEAC 95-57-re legyőzte a Falco csapatát, míg ezután a Zsíros Akadémia 97-43-ra felül múlta a Kecskeméti KA együttesét. A közelmúltban az első két helyezett, vagyis az NKA Pécs és a Zsíros Akadémia legjobbjai is összecsaptak egymással. A rangadót a hazai pályán játszó fővárosiak nyerték 101-87-re. Ezzel azonos mérleggel áll a két csapat, viszont az egymás elleni mérleg a mecsekiek oldalán áll. A tabella alsóbb régiójában helyezkedő és az ob-döntő részvételért hajtó Vasas Akadémia 69-58-ra alul maradt a kecskemétiekkel szemben.

A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA: 1. NKA Pécs – 9 győzelem és 4 vereség 2. Zsíros Akadémia – 9 gy. és 4 v. 3. Falco Szombathely – 8 gy. és 5 v. 4. Kecskeméti KA – 8 gy. és 6 v. 5. DEAC KA – 7 gy. és 6 v. 6. Vasas Akadémia – 6 gy. és 7 v. 7. Soproni SI – 6 gy. és 7 v. 8. Kaposvár – 0 gy. 14 v.

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.