UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2021-04-17 16:07

Jégkorong: a járvány alatt is kihozták magukból a maximumot az Ocskay-akadémia csapatai

Két arany- és két ezüstérmet nyert a korosztályos bajnokságokban az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia. Fekti István sportigazgatóval beszélgettünk az évad tanulságairól, tapasztalatairól.

Az U18-as és az U16-os jégkorongbajnokságban arany-, az U21-esek és U14-esek között ezüstérmet nyertek a székesfehérvári Ifj. Ocskay Gábor JA fiataljai. Ez a mérleg még a Volán nagy múltú utánpótlás-nevelő műhelyében is kiemelkedő produkciónak minősül, nem csoda, hogy az akadémia sportigazgatója, Fekti István is elégedetten értékelte a látottakat az Utánpótlássportnak. „Büszkék vagyunk a játékosainkra, hiszen láttuk, mennyi munkát tettek bele a szezonba, aminek ráadásul a végén meg is lett az eredménye. Nagyon örülünk, hogy mind a négy korosztályban bejutott a döntőbe az akadémia csapata. A megszokottnál korábban, már júliusban jégre mentünk, és a járvány okozta kezdeti nehézségeken sikeresen át tudtunk lendülni, így az eredményesség mellett a játékosok egyéni képzése, a fiatalok fejlődése sem szenvedett csorbát.”

Két arany- és két ezüstérmet nyertek az idén az Ocskay-akadémia csapatai Forrás: jegkorongakademia.hu
Két arany- és két ezüstérmet nyertek az idén az Ocskay-akadémia csapatai Forrás: jegkorongakademia.hu
Manapság már az is nagy fegyverténynek számít, ha zavartalanul zajlik az utánpótlás-bajnokság. Jégkorongban egy pillanatra sem szakadtak meg küzdelmek, más sportágakban – például kézilabdában – már másfél hónapja nem rendeztek mérkőzéseket. „Azt gondolom, hogy a jégkorongszövetség remekül reagált az egyes szituációkra, jó időben hozott jó döntéseket, a csapatok pedig betartották a szabályokat, hiszen mindenkinek az volt az érdeke, hogy rendben lemenjen a bajnokság. A válogatottak ugyan világbajnokságon nem vehettek részt, de az összetartások és a felkészülési meccsek megvoltak. Egyedül az U18-as korosztály járt rosszul, hiszen ők az osztrák bázisú ligában is érdekeltek lettek volna, ám azt a sorozatot a járvány miatt törölték.” A fiatalok nem csak a korosztályos bajnokságokban, hanem a felnőttligákban az ICE Ligában szereplő Hydro Fehérvárban és az Erste Ligában érdekelt Titánokban is lehetőséget kaptak. „Az idén is nagyon jól működött a már elmúlt években megszokott feljátszás. Annak pedig különösen örülök, hogy ezúttal egy fiatal védőnknek, Horváth Milánnak út nyílt az osztrák ligában szereplő csapat felé. Végigjátszotta a szezont a nagyokkal, csütörtökön pedig bemutatkozhatott a felnőttválogatottban.” További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.