UtánpótlásSport
2024. május 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Öttusa

2021-04-17 18:52

Öttusa: Gulyás Michelle megnyerte a szófiai felnőtt-világkupaversenyt

A 20 éves Gulyás Michelle magabiztos fölénnyel nyert az öttusázók olimpiai kvalifikációs világkupa-sorozatának második szófiai állomásán.

Az UTE 20 éves öttusázója, Gulyás Michelle végig nagyszerű teljesítményt mutatva győzött a felnőttek olimpiai kvalifikációs világkupa-sorozatának második szófiai állomásán.

Gulyás Michelle öröme a célban Forrás: UTE
Gulyás Michelle öröme a célban Forrás: UTE
Michelle a szombati döntőben a harmadik helyen állt a 200 méteres úszás után, majd a vívásban 15 vereség mellett 20 győzelmet könyvelhetett el, és a lovaglásában is csak kevés választotta el a maximális, 300 ponttól (291). Mindennek köszönhetően a kombinált számban (3200 méteres futással egybekötött lövészet) az ötödik pozícióból rajtolhatott, de már az első sorozat után dobogós helyre küzdötte fel magát. A folytatásban az előtte haladó kínai Csang Hsziao-nan és az orosz Agyelina Ibatullina sem tudta tartani a tempóját, így az utolsó körben már egyedül az élen futó magyar kiválóság még növelte előnyét, és meggyőző fölénnyel ért célba az első helyen. Gulyás Michelle remeklése annyiból nem meglepő, hogy már a korábbi viadalokon is pazar formát mutatva szerepelt. Kezdésnek megnyerte a budapesti Peridot magyar nyílt fedett pályás versenyt (egyben az országos bajnokságot), majd a szintén a magyar fővárosban rendezett világkupaversenyen az előkelő tizenkettedik helyen zárt, egy hete pedig ugyanezen sorozat szófiai állomásán végzett a tizedikként. A mostani sikerének köszönhetően pedig minden eddiginél nagyobb lépést tett előre az olimpiai kvalifikációs rangsorban. Michelle mögött a második helyen a brit Francesca Summers végzett, a bronzérmet a fehérorosz Anasztaszija Prokopenko szerezte meg. A döntő másik három magyar résztvevője közül Alekszejev Tamara a hatodik, Guzi Blanka a tizenhetedik, Simon Sarolta pedig a harmincharmadik helyen zárt. További korosztályos hírek ÖTTUSÁBAN a sportági aloldalunkon.