UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2021-04-18 19:35

Jégkorong: második lett az ausztriai Négy Nemzet-tornán az U18-as válogatott

A szlovének mögött a második helyen zárt a St. Pöltenben rendezett korosztályos felkészülési tornán az ifjúsági jégkorong-válogatott.

A hét elején az U17-es korosztály ellen melegített a Tüskecsarnokban, majd útnak indult St. Pölten az ifjúsági, azaz U18-as jégkorong-válogatott. Svasznek Bence szövetségi kapitány az utazás előtt úgy fogalmazott, szeretné, ha szintet lépne a társaság az ausztriai tornán.

Második lett az ausztriai Négy Nemzet-tornán az U18-as válogatott Forrás: MJSZ
Második lett az ausztriai Négy Nemzet-tornán az U18-as válogatott Forrás: MJSZ
A „szapporói hős” szakvezető kívánsága már a nyitó mérkőzésen teljesült, amikor a házigazda ellen meggyőző 6–3-as győzelmet aratott a csapata. A folytatás is hasonlóképpen alakult, pénteken a lengyeleket múlta felül még simábban, 6–2-re a társaság. Az utolsó napon ki-ki meccset játszott az első helyért a válogatott az addig szintén veretlen szlovénekkel. A szombati összecsapáson egyszer sem vezettek a mieink, így nem is került reális közelségbe a tornagyőzelem, a rivális 4–3-mal elvitte az aranycsatát. Az ifjúsági együttes formája azonban feltétlenül biztató, az viszont már kevésbé, hogy valódi tétmérkőzés legközelebb egy év múlva vár a fiatalokra, mivel a tavalyihoz hasonlóan az idei I/B csoportos világbajnokságot is törölték. Addig jó esetben maradnak az ausztriaihoz hasonló nemzetközi viadalok…

U18-as Négy Nemzet-torna, St. Pölten (Ausztria) Ausztria –Magyarország 3–6 Magyar gólszerzők: Horváth B. 2, Farkas L. 2, Trozsák Á., Dobos M. Magyarország–Lengyelország 6–2 Magyar gólszerzők: Horváth B. 2, Dobos M. 2, Antal B., Ritecz R. Magyarország–Szlovénia 3–4 Magyar gólszerzők: Weidemann M. 2, Simon L. Az U18-as jégkorong-válogatott kerete: Kapusok: Csibi Dávid (Fehérvár), Hegedüs Levente (DVTK), Straubinger Zoltán (MAC) Hátvédek: Bajkó Botond (KooKoo, Finnország), Deák Márton (Viikingit, Finnország), Farkas Boldizsár (Assat, Finnország), Ritecz Richárd (UTE), Rozsmann Krisztián (Österäker, Svédország), Salamon Zoltán (Fehérvár), Sántha Botond (UTE), Szabó Péter (Fehérvár), Szalay Boldizsár (DVTK) Csatárok: Alapi Márton (Fehérvár), Antal Boldizsár (Viikingit, Finnország), Dobos Mihály Bendegúz (Pesterzsébet), Farkas László (Fehérvár), Horváth Bence (KooKoo, Finnország), Ivády Milán (MAC), Kiss Ádám (Fehérvár), Kocsis Botond (DVTK), Lambert Levente (Österäker, Svédország), Nádasy Márton (Assat, Finnország), Simon Levente (UTE), Trozsák Ádám (DVTK), Weidemann Márk (MAC)

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.