UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2021-04-18 18:38

Labdarúgás: ismét nyert az U19-esek között az MTK Budapest, ezzel a kék-fehérek átvették a vezetést a tabellán

Négy mérkőzést rendeztek a hétvégén az U19-es fiú labdarúgók kiemelt bajnokságának A csoportjában. Az újdonsült éllovas MTK Budapest újra győzni tudott, a Honvéd hasonlóan három ponttal gazdagodott a fordulóban, azonban a játéknap előtt még első helyen álló Vasas csak ikszelt a Nyíregyháza ellen.

Az U19-es labdarúgók kiemelt bajnokságának A csoportjában három hazai győzelem, illetve egy döntetlen született a legutóbbi játéknapon. A hétvégi eredmények után pedig egyre szorosabb a küzdelem a tabella élmezőnyében. Két pontos különbségen belül áll négy együttes is.

Forrás: Mura László
Forrás: Mura László
A forduló első meccsén a Ferencváros Győrbe látogatott az ETO FC-hez. Az ütközet egyetlen gólját a Rába-partiak játékosa, Varga Marcell szerezte a 36. percben, így a győriek továbbra is a negyedik helyen tanyáznak, míg a fővárosi zöld-fehérek – a mezőny nagyrészénél két meccsel kevesebbet játszva – az ötödik pozíciót foglalják el a nyolc csapatos mezőnyben. A Budapest Honvéd-MFA és a DVSC-DLA találkozó még a 85. percben is 1-1-es döntetlenre állt, ám a hajrában piros-feketék két gólt is szereztek, így a 3-1-es diadalnak köszönhetően a Honvéd továbbra is tartja a lépést az éllovas MTK Budapesttel. A kék-fehérek ugyanis hátrányból fordítva 2-1-re nyertek hazai pályán az Illés Akadémia növendékei ellen, ezzel az élre ugrottak a bajnoki versenyfutásban. A forduló záró összecsapása hozta a legtöbb gólt. A Vasas Kubala Akadémia háromszor is megszerezte a vezetést, ám a nyíregyházi Spartacus egyszer sem adta fel, és mindháromszor egalizált, így tehát 3-3-as döntetlen után pont osztozkodással ért véget a kilencven perc, ezzel az angyalföldiek már csak a harmadik helyen állnak.

MLSZ ORSZÁGOS U19 „A" CSOPORT 8. FORDULÓ ETO FC Győr–Ferencvárosi TC 1-0 Budapesti Honvéd-MFA – DVSC-DLA 3-1 MTK Budapest – Illés Akadémia-Haladás 2-1 Vasas Kubala Akadémia – Nyíregyháza Spartacus FC 3-3 TABELLA 1. MTK Budapest – 6 mérkőzés – 16 pont 2. Budapest Honvéd-MFA – 5 m. – 15 pt 3. Vasas Kubala Akadémia – 6 m. - 15 pt 4. ETO FC Győr – 6 m. – 14 pt 5. Ferencvárosi TC – 4 m. – 10 pt 6. Nyíregyháza Spartacus – 7 m. – 7 pt 7. DVSC-DLA – 6 m. – 6 pt 8. Illés Akadémia-Haladás – 4 m. – 3 pt

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.