UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2021-04-18 12:18

Röplabda: hét juniorkorú játékossal a keretben a Gödöllői RC jutott fel az Extraligába

A TFSE legyőzésével a zömében fiatalokkal felálló Gödöllő nyerte meg a női röplabdázók másodvonalnak számító NB I ligáját, miután a rájátszás nyolcadik mérkőzésén 3:1-re nyert a fővárosiak ellen.

Három év szünet után ismét a legmagasabb osztályban, az Extraligában küzdhetnek a következő szezontól a gödöllői női röplabdázók. A bajnoki címről döntő mérkőzésre Székesfehérváron került sor, ahol a Gödöllői RC a TFSE gárdáját múlta felül a feljutásért folytatott harcban. Mintha a sors akarta volna úgy, hogy a női NB I-es Liga kilenc találkozóból álló rájátszásában gyakorlatilag mégis egy mérkőzésen dőlt el az Extraligába jutás sorsa, hiszen két tornát, azaz hat meccset követően is hajszálra ugyanúgy állt a Gödöllő és a TFSE, s ebbe még az sem kavart bele nagyon, hogy az alapszakaszgyőztes, de az első két torna után pont nélkül álló MÁV Előre pénteken 3:2-re nyert a fővárosi csapat ellen a pénteki napon - olvasható a Magyar Röplabda Szövetség honlapján. A képlet egyszerű volt: ha a gödöllőiek nyernek, akkor ők az elsők, ha a TF 3:0-ra, vagy 3:1-re, akkor a budapesti csapaté a bajnoki cím. Kizárólag 3:2-es TFSE siker esetén lehetett volna még izgulni a vasárnapi MÁV Előre–Gödöllő meccsen.

Forrás: MRSZ / Gödöllői RC
Forrás: MRSZ / Gödöllői RC
A két csapat eddigi négy mérkőzéséből hármat is a GRC nyert, ezek közül mind öt szettes csatában zárult. A sorsdöntő meccste viszont a fővárosiak kezdték jobban, de a második játszmára rendezte a sorait a Gödöllő, és egyenlített, a harmadik szettet pedig magabiztosan hozta. A negyedikben sokáig fej-fej mellett haladtak a csapatok, elsősorban a TFSE vezetésével, ám a véghajrára elfáradtak az előző napi ötszettes meccs miatt, és ezt kíméletlenül kihasználták a gödöllőiek, akik 3:1-es sikerükkel 2000 után ismét kiharcolták az Extraliga indulás jogát, amelytől 2018-ban búcsúztak a létszámcsökkentés következtében. Sikerük értékét növeli, hogy két légiósuk mellett elsősorban saját nevelésű, illetve fiatal, tehetséges hazai játékosokra építették a csapatukat, amely most kiharcolta a feljutást. A Pest megyei együttesben a 20 éves Kökény Petra 20, míg a 17 éves Ratkai Panna 14 pontot szerzett a bajnoki címről döntő összecsapáson.

Női NB I döntő, 3. torna. 2. mérkőzés: Gödöllői RC – TFSE 3:1 (–19, 20, 12, 21) Gárdony. V: Ujházi, Szél. GÖDÖLLŐ: Kovács E. 6, Tóth-Bagi 2, Kökény P. 20, Ince 13, Misonova 14, Ratkai 14. Cserék: Maurer, Faragó (liberók), Hajós, Sorompó, Bajnóczi. Vezetőedző: Szalay Attila. TFSE: Kriegel 7, Radomszki 11, Czakó 3, Halla G. 20, Villányi 3, Budaházy 7. Csere: Boller (liberó), Benedek, Kökény N. 1, Poór. Vezetőedző: Csépke Gábor. A VASÁRNAPI PROGRAM: 18:30 MÁV Előre Bericap – Gödöllői RC (női NB I döntő)

További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.