UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2021-04-21 11:39

Labdarúgás: azonos csoportba került a riói döntő két résztvevője a tokiói olimpián

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elkészítette a tokiói olimpia labdarúgó tornáinak sorsolását. A NOB szabályozása értelmében a férfiak mezőnyében – hasonlóan a korábbi ötkarikás játékokhoz – zömében fiatalok erősítik a kereteket.

A labdarúgó tornán a férfiaknál 16 nemzet képviselői indulhatnak az ötkarikás játékokon. A játékosok július 22-én kezdenek a nyitó meccsel, és a döntőt pedig augusztus 7-én játszák.

A riói olimpián a házigazda brazilok a németeket győzték le a fináléban Forrás: AFP
A riói olimpián a házigazda brazilok a németeket győzték le a fináléban Forrás: AFP
A viadalon a megszokott U23-as helyett most – a halasztás miatt – U24-es, vagyis az 1997-ben, illetve azután született játékosok szerepelhetnek. Válogatottanként három túlkoros labdarúgó lehet a keretben. Az azonos földrészről érkező csapatok nem kerülhettek egy csoportba a sorsoláskor. Az egyes csoportok első két helyezettje jut tovább a negyeddöntőbe. Az esemény címvédője, Brazília egy négyesbe került a legutóbbi olimpián ezüstérmes Németországgal. A riói fináléban, öt esztendeje  a Neymar vezette dél-amerikaiak tizenegyesekkel diadalmaskodtak a németekkel szemben.

CSOPORTBEOSZTÁS A-csoport: Japán, Mexikó, Dél-Afrika, Franciaország B-csoport: Dél-Korea, Honduras, Új-Zéland, Románia C-csoport: Argentína, Spanyolország, Egyiptom, Ausztrália D-csoport: Brazília, Németország, Elefántcsontpart, Szaúd-Arábia

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.