UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Öttusa

2021-04-21 16:45

Öttusa: Imolában a Red Bull, Szófiában a Ferrari volt a leggyorsabb

A bolgár fővárosban világkupa-győzelmet ünneplő 20 éves öttusázónő, Gulyás Michelle még bizonyítaná, hogy helye van az olimpiai mezőnyben.

Vasárnap a Forma–1 Imolában rendezett, igazán fordulatos Emilia-romagnai Nagydíján a Red Bull-Honda ifjú pilótája, Max Verstappen szerezte meg a győzelmet. Szombaton azonban a Ferrari is nagyot ment, és – nem kisebb izgalmak közepette – igazán bravúros sikert könyvelhetett el. Hogy hol? Szófiában – még ha erről az olasz istálló vezetői nem is értesültek.

Gulyás Michelle bizonyítaná, hogy ott van a helye az olimpián Fotó: Buza Virág
Gulyás Michelle bizonyítaná, hogy ott van a helye az olimpián Fotó: Buza Virág
A 20 éves Gulyás Michelle azóta viseli a legnagyobb versenyeken a Ferrari emblémáját, a „Cavallino Rampantét”, azaz az „ágaskodó lovacskát” ábrázoló baseball sapkát, amióta egyszer feltette a fejére, és élete legjobb időeredményét futotta. Az autóversenyzést egyébként is kedvelő öttusázónő a mai napig hisz a pirosan rikító kabala erejében, amely ezúttal sem hagyta cserben: az UTE kiválósága az olimpiai kvalifikációs világkupa-sorozat második bolgár fővárosi állomásán magabiztos fölénnyel nyert az ötkarikás és világbajnoki érmeseket tömörítő felnőttmezőnyben. Az idén a Peridot magyar nyílt fedett pályás versenyen, egyben a hazai felnőttbajnokságon aranyérmes, és a világkupa korábbi állomásain is remeklő (tizenkettedik és tizedik hely) Michelle, kedden az M4 Sport csatorna Sporthíradójában elevenítette fel a legutóbbi diadal pillanatait. „Nem úgy utaztam ki, hogy a dobogó legfelső fokán fogok állni a nap végén, de végig stabilan versenyeztem, és fantasztikus érzés volt nyerni. Amikor az utolsó lövészet után kifutottam az első helyen, arra gondoltam, bármi is történik, a szívem mindenféleképpen bevisz a célba. Magamat és az edzőimet is megleptem ezzel a sikerrel, hiszen mégiscsak húsz éves vagyok, a világkupa-győzelem pedig hatalmas dolognak számít.” Hogy az utolsóéves juniorversenyzőt készítő Andrásfi Tibor, Balaska Zsolt, Kárai Kázmér, Orbán László, Tibolya Péter alkotta edzői stábból melyik szakember lepődött meg a legjobban, arra nem tért ki a beszélgetés, ám arról szó esett, hogy a kupagyőzelem másnapján születésnapját ünneplő UTE-szakosztályvezető, koordináló edző Tibolya Péter igen csak el volt ragadtatva. „Amikor beértem a célba, mondtam, hogy: boldog szülinapot, Peti! Azt felelte, ennél nagyobb ajándékot nem is kaphatott volna. Nemcsak engem, hanem az edzőimet is motiválja ez a siker. Tavaly novemberben váltottam egyesületet. Úgy érzem, stabil szakmai stáb áll mögöttem, jól sikerült a felkészülés, és jó úton a haladunk. Az eredményesség kulcsa az összhang lehet. Ez is szerepet játszik abban, hogy a versenyeken ilyen tűz van bennem.” Bár Michelle most előkelő helyen áll az olimpiai kvalifikációs ranglistán, tudja, a lángot még őriznie kell magában. „Jelenleg a negyedik helyen állok a rangsorban, a világranglista alapján kilencen tudnak kvótát szerezni, és még jön május közepén a székesfehérvári világkupadöntő, majd a világbajnokság. Igyekszem a maximumot kihozni magamból, és mind a szövetségnek, mind magamnak bizonyítani, hogy ott van a helyem az olimpián.” További korosztályos hírek ÖTTUSÁBAN a sportági aloldalunkon.