UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2021-04-21 20:47

Röplabda: a 17 éves Kump Alíz még marad Kaposváron

A kaposvári 1. MCM-Diamant női röplabdacsapatának 17 éves felnőttválogatott-kerettag játékosa, Kump Alíz egyelőre a somogyi megyeszékhelyen fejlődne tovább.

A következő évadban is az 1. MCM-Diamant Kaposvár Challenge- és Magyar-kupa-bronzérmes, bajnoki elődöntős röplabdaegyüttesét erősíti Kump Alíz – számol be a hunvolley.hu a szerződéshosszabbításról, és kiemeli: a 17 éves, immár felnőttválogatott-kerettag center döntésében fontos szerepet játszott, hogy az elmúlt évben sokat fejlődött, komoly tétmérkőzéseken is megmutathatta magát, illetve a kaposvári Munkácsy gimnáziumban érettségizik majd 2022 májusában.

A 17 éves Kump Alíz (5) még marad Kaposváron Forrás: hunvolley.hu
A 17 éves Kump Alíz (5) még marad Kaposváron Forrás: hunvolley.hu
„Hosszú távra tervezek a röplabdával, és nem titok, hogy az érettségi után külföldre szeretnék menni. Biztos vagyok benne, hogy a Diamant csapatában a következő szezonban is sokat tudok fejlődni” – mondta a tavaly Kaposvárra Gödöllőről érkező ígéret. „Most már kijelenthető, hogy tavaly januárban az ideális helyszínt választotta Alíz a fejlődése szempontjából – fogalmazott a Diamant vezetőedzője, Szasa Nedeljkovics, aki három sikeres szezon után néhány hete újabb három évvel meghosszabbította a szerződését a klubbal. – Amikor tizenhat évesen ide jött hozzánk, nem gondoltuk, hogy ilyen hamar meghatározó játékos válhat belőle. A pályája jó úton halad, és nagyon örülünk, hogy ebben az idényben ennyit lépett előre a játéka. Nagyon motivált minden edzésen és mérkőzésen, hatalmas potenciál rejlik benne.” A kaposvári klub számára egyébként is fontos a hazai reménységek fejlesztése és szerepeltetése. Az idei keretben öt húsz évnél fiatalabb játékos kapott helyet: az Alízhoz hasonlóan 17 esztendős Tóth Jázmin is végigdolgozta az elmúlt két évet a „nagy” csapat tagjaként.

Kapcsolódó cikkünk: A 17 éves kaposvári Kump Alíz már a felnőttválogatottban bizonyíthat

További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.