UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2021-04-23 11:42

Kézilabda: az élen tölti a bajnokság felfüggesztését a PLER-Budapest ifjúsági fiúcsapata

Igaz, több mérkőzést játszott, mint közvetlen riválisai, de vezeti az ifjúsági fiú kézilabda-bajnokság Nyugati csoportját a PLER-Budapest. Az együttes edzésén arra voltunk kíváncsiak, minek köszönhető az eddigi sikeres szereplés és hogyan élik meg a kényszerszünetet.

Tizenhét mérkőzésen tizenhármat nyert meg a PLER-Budapest ifjúsági fiúegyüttese a mostani évadban, majd március elsején félbeszakadt a bajnokság, és azóta is áll, a jelenlegi álláspont szerint pedig május 9-ig biztosan nem indul újra. A fővárosi csapat szereplése azonban, akárhogyan is alakul a szezon hátralévő része, bravúrosnak mondható, érthető módon a játékosok is elégedettek az eddigi produkcióval.

Jelenleg az élen áll a PLER-Budapest ifjúsági csapata Forrás: PLER-Budapest
Jelenleg az élen áll a PLER-Budapest ifjúsági csapata Forrás: PLER-Budapest
„Úgy gondolom, hogy eddig tényleg nagyon jól szerepeltünk, mindenki kitett magáért – kezdte az Utánpótlássportnak a PLER-Budapest 17 éves játékosa, Dévényi Róbert. – El kell mondani, hogy kicsit könnyebb helyzetben voltunk, mint az ellenfeleink, mert a COVID minket valahogy nem ütött meg, az egész csapat egészséges maradt, nem kellett kihagynunk és a lehető legtöbb meccset lejátszottuk.” Az első helyezett csapatnak pedig különösen fájó, hogy csaknem két hónapja állnak a bajnoki küzdelmek. „Valóban szomorúsággal tölt el bennünket ez a helyzet, mert az ebben az évben nagyon jó esélyünk lenne elérni a négyes döntőt. De közben próbáljuk a pozitív oldalát nézni, és örülünk annak, hogy a felnőtt NB II-ben legalább szerepelhetünk. Ugyanolyan keményen edzünk tovább, ezért úgy gondolom, ha folytatódik az ifi bajnokság, akkor reális célkitűzés lehet a négyes döntőbe jutás, annak ellenére, hogy még nagyon sok jó csapat van rajtunk kívül.” A vezetőedzőt, Császár Ferencet is megkérdeztük, hogy miben látja a társaság idei sikereinek titkát. „Nagyon fiatal csapat jött össze erre az évre, de azért bíztunk benne, hogy a gyerekek felveszik majd a bajnokság ritmusát. Annak ellenére, hogy fizikailag van hátrányunk, ezt sikerült kompenzálni a lelkesedéssel és a küzdőszelemmel. Ez egy igazi csapat, nagyon sok olyan mérkőzést nyertünk, amelyen nem mi voltunk az esélyesek, és sikerült szinte a lehetetlen is.”  További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.