UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2021-04-23 16:05

Vízilabda: huszonkét utánpótláskorú bajnoka is lehet a női ob I-nek

Az UVSE és a Dunaújváros női vízilabdacsapata szombaton egymás között dönti el a bajnoki cím sorsát; a lilák sikere esetén huszonkét korosztályos játékos örülhet a trófeának.

Szombaton a női vízilabda ob I döntőjének utolsó, azaz harmadik mérkőzését rendezik a margitszigeti Hajós Alfréd uszodában. Az UVSE hazai medencében fogadja a Dunaújváros gárdáját, amely legutóbb ötméteresek után egyenlített a párharcban.

A 16 éves Szegedi Panni már nemcsak mellékszereplő az UVSE-ben Fotó: Varga Jennifer/UVSE
A 16 éves Szegedi Panni már nemcsak mellékszereplő az UVSE-ben Fotó: Varga Jennifer/UVSE
A két csapat természetesen az alapszakaszban is találkozott egymással, és az évadbeli első mérkőzésük azért is maradt emlékezetes, mert az UVSE a betegségek, a sérülések és a karantén miatt szinte csak gyermek-, valamint serdülőkorú játékosokkal utazott vendégségbe. Többek között ennek is köszönhető, hogy az idei kiírásban Benczur Márton együttesében huszonkét utánpótláskorú – a 2001-ben (még a juniorválogatottban érdekelt lehet) vagy később születetteket ideszámítva – játékos szerepelt valamelyik meccs felnőttkeretében, és vette ki kisebb-nagyobb részét a menetelésből. Közülük a legfiatalabb a mindössze 13 éves Tiba Panna, aki nem is olyan régen, április elején játszhatott a Tatabánya ellen, a gárda legifjabb gólszerzője pedig a 14 éves Lendvay Zoé, aki épp a Dunaújváros otthonában is betalált – kétszer. Ha ők nem is, de várhatóan jó néhány korosztályos pólós vízbe száll a szombati csúcstalálkozón is az UVSE-ben. Aubéli Tekla és Szegedi Panni például 2004-es születésűként tölt be fontos szerepet a „nagyok” között. Ami a Dunaújvárost illeti, Mihók Attila vezetőedző kevésbé támaszkodik a fiatalokra. A felnőttkerethez tartozó Pál Réka és Szabó Nikolett mellett három korosztályos játékos próbálhatta ki magát az ob I-es idény során. A bajnoki döntő harmadik felvonása szombaton 16 óra 30 perckor kezdődik. További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.